Vlaamse kunstenaars exposeren in Haarlem

juni 1, 2018 • Home Grid, KZOD Persberichten 2018 • Gezien: 530

In het culturele Nederland-Vlaanderen jaar 2015 ging Kunstenaarsvereniging KZOD uit Haarlem een vriendschapsband aan met het Centrum Artistiek talent (CAT) uit Gent. De daaruit voortvloeiende uitwisseling van kunst en kunstenaars tussen beide steden kreeg een plaats in het gemeentelijk programma Haarlem-Vlaanderen. Bijzonder aan deze uitwisseling was dat de beeldend kunstenaars uit Haarlem en Gent, twee steden die overigens beiden bescherming ontvangen van de heilige St.Bavo, direct met elkaar, maar ook met elkaars werk, cultuur en steden in contact kwamen. In 2018 en 2019 vindt opnieuw een uitwisseling plaats. Onder de titel “Gent – Haarlem: Beste Buren” exposeren 12 beeldend kunstenaars uit Vlaanderen gedurende de  maand juni in de historische Kloostergangen van het Haarlems Stadhuis.

De werken van de 12 beeldend kunstenaars uit Vlaanderen tonen een groot scala van fantasierijke thema’s. Zoals bij de foto’s van Lucas Bertels en de sculpturen van Frans Frengen. De schilderijen van Svetlana Sintseva tonen een weelderige uitbeelding van klassieke onderwerpen. Interessant zijn daarnaast de kleurrijke viltnaaldobjecten van Lucrece Surmont , de beelden van François Blommaerts en de abstracte weerspiegelingen van Lut d’Have. Voorts kan Lambertus Vermeiren met o.m.zijn magisch realistisch werk als een veelzijdig beeldend kunstenaar worden gekenschetst. Intrigerend zijn zonder meer de poppen van Cetin Soner, gebaseerd op mystieke verhalen. De expositie toont verder werk van Ria de Lijster, Joy Galis, Paul Hofman en Marianne Vandenberghe.

Deze tentoonstelling in het kader van de bijzondere uitwisseling wordt op vrijdag 8 juni feestelijk geopend door Jos Wienen, burgemeester van Haarlem. Hierna zal  het woord gevoerd worden door Johan Beke, voorzitter van CAT Vlaanderen.  De expositie loopt vanaf vrijdag 8 juni t/m donderdag 28 juni en is van maandag t/m  vrijdag vanaf 08.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Zie ook www.catgent.be  en www.facebook.com).

Jan Reijnders

Bovenstaande foto gemaakt in 2015: Kunstenaars van het CAT en kunstenaars KZOD gefotografeerd in de Kloostertuin van het Haarlemse stadhuis.

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This