Persbericht | Waagkunstenaars slaan hun vleugels uit! | expositie Kloostergangen

januari 4, 2015 • Kloostergangen exposities 2015, KZOD Persberichten 2015, Nieuws • Gezien: 964

De afgelopen jaren werd Kunstenaarsvereniging KZOD (“Kunst Zij Ons Doel”), residerend in het historische gebouw De Waag aan het Spaarne te Haarlem, geconfronteerd met een instroom van nieuw talent. Geen wonder dat de Gemeente Haarlem recentelijk heeft besloten de maandelijkse tentoonstellingen in De Kloostergangen in het Stadhuis aan de Grote Markt per 1 januari 2015 door Waag kunstenaars te laten inrichten. Een voorproefje hiervan kreeg Haarlem enkele maanden geleden al te zien middels de tentoonstelling “Op Reis” in het kader van de Open Monumentendagen. De eerste expositie in 2015 is vanaf deze week te bezichtigen. Als thema is gekozen voor “Haarlem Verbeeld”; de exposeerde werken, geinspireerd door Haarlem op z’n mooist, kunnen qua uitwerking zeker als verrassend en gevarieerd worden gekenschetst.

Vera Bruggeman, Anna Fokkema, Coby Kluitman en Leo van Velzen kozen voor bekende Haarlemse gebouwen zoals de BAVO, de Waag en de Bakenesserkerk. Steven Blad toont in zijn foto’s verstilde momenten in de Haarlemmer Hout terwijl Arjan Bosch een fantasievolle mix presenteert van al wat leeft binnen het Haarlemse. Bijzonder is ook het werk van Rob Clous die z’n eigen woning gesitueerd in Tuinwijk, de bijzondere twintigerjaren wijk gelegen tussen de Haarlemmer Hout en het Spaarne, heeft vastgelegd. Voorts is nog werk te bezichtigen van Lizan van Dijk, Hanneke Franken en Cora Verhoog.

Het werk van de 10 leden is te bezichtigen vanaf woensdag 7 januari tot en met vrijdag 13 februari ; de openingstijden zijn gedurende de werkdagen vanaf 08.00 uur tot 17.00 uur. Deze eerste tentoonstelling voor het komende seizoen in de Kloostergangen (binnen het Stadhuis ook aangegeven als “De Refter”) zal op vrijdag 9 januari om 16.00 uur worden geopend door Jack van der Hoek, Wethouder Cultuur van de Gemeente Haarlem. Beslist een feestelijke opening want deze valt samen met de Nieuwjaarsreceptie van KZOD, onder meer opgeluisterd door een optreden van Fredie Kuiper.
Zie ook www.facebook.com/kunst.zijonsdoel

Jan Reijnders

  • Leo van Velzen - Haarlem
  • Vera Bruggeman - Bavo
  • Steven Blad - Elswout
  • Rob Clous - Tuinwijk
  • Arjan Bosch - Van Haar- en Hemlemmers

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This