Persbericht | Kunstenaars uit de Haaglanden exposeren in Haarlem

juni 30, 2015 • Home Grid, KZOD Persberichten 2015 • Gezien: 898

Zomerse reisimpressies in de Waag

De komende weken deze zomer vindt tussen twee landelijk gerenommeerde kunstenaarsverenigingen te weten KZOD (“Kunst Zij Ons Doel”) uit Haarlem en Arti-Shock uit Rijswijk een uitwisselingstentoonstelling plaats. Niet minder dan 35 leden van een van deze verenigingen hebben zich laten inspireren door eenzelfde  thema en tonen de neerslag daarvan in de expositieruimte van de collega’s! Het gekozen thema “Op Reis”  vormde – met de zomer in het vooruitzicht – een ware uitdaging en inspiratiebron voor de beeldend kunstenaars van beide verenigingen, gelet op doordachte uitwerkingen in het gecreëerde werk.

De zoektocht van de beeldend kunstenaars uit de regio Den Haag heeft interessant en contrastrijk werk opgeleverd dat de komende weken in de sfeervolle expositieruimte van de Waag aan het Spaarne te bewonderen is. Willy van den Berg, valt op met de weergave een eenzame reiziger in een atmosferisch landschap gehuld in onbestemd diffuus licht. Bij Carla de Kievid verstilde sporen van een zoektocht naar een onbekend doel, terwijl Peet Hiddink een sfeervol beeld geeft van een verre reis.

Er is daarnaast veel ruimtelijk werk te bewonderen in de Waag: beelden van avontuurlijke reizigers van onder meer Brigit Klatser en Jacqueline Stubenistky naast fascinerende fantasievolle figuren van Rielle Beekmans.

Verder is er ruimtelijk werk te zien van Agada Oosterbaan, Ben Stolk, Bouwe Kuijt, Claire Delperdange, Jos Poeder, Ilona Senghore, Mary Bezembinder, Mieke Sampers en Sonja van der Burg. Naast schilderijen en tekeningen van Arnold Beugelsdijk, China Dierkx, Coor Muller de Groot, Ingrid Dingjan, Maria Bentvelzen, Marjetta Linschoten, Resie Schlooz, Ria Diercks Kroon en Ton Lindhout. De feestelijke opening van deze bijzondere uitwisselingsexposite vindt in Haarlem plaats op zondag 12 juli om 15.00 uur in de Waag (Spaarne 30) en loopt vanaf donderdag 9 juli tot en met zondag 2 augustus. Het werk van de KZOD leden is vanaf zaterdag 18 juli t/m donderdag 20 augustus te zien in de Galerie Arti-Shock in de Schoolstraat  26 te Rijswijk. De opening in Rijswijk vindt plaats op zondag 19 juli om 15.00 uur. Zie ook www.facebook.com/kunstzijonsdoel   en www.galerie-arti-shock.nl

Jan Reijnders

  • Brigit Klatser
  • Carla de Kievid
  • Jacq Stubenitsky
  • Peet Hiddink
  • Willy van den Berg
  • Rielle Beekmans

 

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This