In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem Leiden met een serie portretten van religieuzen.

In deze expo kijk ik terug vanaf 2016. Ieder jaar werk ik met een ander thema.

In 2016 was ik geboeid door koeien. Ik schilderde en tekende ze in de wei. Maar ook de geslachte koe vind ik in al zijn schoonheid kwetsbaar. Als dochter van een slager was het abattoir me niet vreemd!

In 2017 heb ik een serie geschilderd van mijn oude poppen. Sommige lagen uit elkaar, ook de kwetsbaarheid kwam hier weer naar voren.

In 2018 zag ik tijdens een vakantietrip buiten veel was hangen op heel bijzondere plekken. Hoe kan het dat al deze mensen hun was ophangen in de straat waar auto’s rijden of hun was ophangen boven de tafeltjes van een restaurant.

In dit jaar deed ik ook weer mee met de Haarlemse  Kunstlijn. Zo kwam ik op het idee om van mijn waslijnen” kunstlijnen” te maken. Op ieder gewassen kledingstuk schilderde ik een scene van een bekend werk van een beroemde schilder. Zo ontstonden meerdere bijzondere waslijnen.

In 2019 kwam ik zoveel bedelaars tegen in Rome en Lissabon. De kwetsbare mensen waardeerden het dat ik ze aansprak en vonden het goed dat ze werden gefotografeerd. Deze beelden inspireerde mij tot het maken van een serie portretten van deze mensen.

In 2020 brak corona uit. Wij als hechte familie konden elkaar niet meer bezoeken. Deze periode heb ik portretten gemaakt van mijn familie. Iedereen heeft drie foto’s gestuurd uit verschillende fasen uit hun leven. Hiermee ben ik portreten gaan schilderen.

Verder ben ik vanaf 2015 gaan beeldhouwen. De tegenstelling tussen het veelal realistisch schilderen en het hakken in een steen is een heerlijke combi. Ook hierin kom ik de kwetsbaarheid tegen. Soms breekt de steen of er vliegt een stuk af. Het polijsten van de steen vraagt echter weer een behoorlijk portie geduld.

In verband met corona is de expositie op afspraak/reservering te bezoeken vanaf donderdag 3 juni t/m zondag 4 juli 2021.
Hiervoor kan een tijdslot gereserveerd worden tussen 13:00 uur en 17:00 uur op www.miepdenhaan.exto.nl contact of een Whatsapp / telefoontje naar 0643184529

AANMELDEN VOOR 18:00 UUR DE DAG VOOR HET BEZOEK.

De expositie is op afspraak te bezoeken vanaf donderdag 3 juni t/m zondag 4 juli.
Er mag, gezien de Corona maatregelen slechts één persoon tegelijk naar binnen.
Hiervoor kan een tijd gereserveerd worden tussen 13.00 uur en 17.00 uur.
U kunt reserveren op het webadres www.miepdenhaan.exto.nl of reserveer via Whatsapp/mobiel naar 0643184529

aanmelden moet voor 18.00 uur de dag voor het bezoek