De komende weken in november exposeren twee beeldend kunstenaars hun werk in de Waag aan het Spaarne te Haarlem. Antoinette Otten en Trude Hol tonen er werk dat hun kijk op de magie van het leven verbeeldt. Beider uitgangspunt is hier niet de zichtbare werkelijkheid, maar de persoonlijke interpretatie daarvan.

Antoinette Otten uit Haarlem werkte de laatste maanden in haar atelier aan de Rustenburgerlaan aan een serie keramische beelden. Ze liet de figuratie die haar sierlijke bronzen kenmerkt los en vond een basale beeldentaal, die de essentie uitdrukt van haar verhaal: de kracht van de simpele voorwerpen die deel uitmaken van onze leefomgeving en onze dagelijkse rituelen. In een wereld vol indrukken, activiteiten en hectiek hebben de basale voorwerpen die zo onlosmakelijk verbonden zijn met ons huis een bijzondere schoonheid en kracht. Een serie tot prachtige basisvormen gestileerde kamerplanten in klei draagt de titel “wonderlijke groei”. Huishoudelijke voorwerpen als een strijkijzer, worden door Otten gemaakt tot sprekende beeldhouwwerken, die de verbeelding prikkelen.

Trude Hol uit Lisse exposeert haar nieuwe serie: Niemand weet het zeker’.
Hol is altijd op zoek naar een situatie die niet eenduidig is, met name waar het gaat om menselijk gedrag. Wat is vertrouwen en veiligheid, bij wie vind je dit en is dit dan wel zo?  Mede door het gebruik van verschillende teken-materialen roept haar werk uiteenlopende emoties op: naargeestigheid, beklemming, maar ook blijheid, naïviteit en onschuld.  De opgeplakte, niet altijd onschuldige, poëzieplaatjes spelen een belangrijke rol in het totale beeld. Met de “nat in nat” techniek creëert ze een sprookjesachtige wereld waarin goed en kwaad vechten om aandacht. En doordat deze rollen steeds wisselen, wordt je als toeschouwer voortdurend op het verkeerde been gezet. Dat maakt haar werk tot een boeiend schouwspel.

De werken van beide KZOD leden zijn te bezichtigen vanaf donderdag 14 november t/m zondag 1 december in Galerie De Waag – Spaarne 30 te Haarlem (openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur) Deze tentoonstelling zal op zondag 17 november om 15.00 uur op feestelijke wijze worden geopend.