Aanvang november is het weer zover: het jaarlijkse Kunstlijn-evenement in de regio Kennemerland! Evenals voorgaande jaren exposeren een aantal beeldend kunstenaars in de ruime zalen, de foyer en de gangen van theater De Luifel aan de Herenweg 96 in Heemstede. Dit jaar heeft Jacintha Reijnders uit Heemstede een 4-tal gerenommeerde kunstenaars uitgenodigd om met haar de bezoekers tijdens het weekend van zaterdag 5 november en zondag 6 november vanaf 11.00 tot 17.00 uur in De Luifel te verrassen.

Jacintha Reijnders toont in twee zalen naast haar monumentale materiewerken ook een geheel nieuwe serie kleine zeegezichten op paneel. Bijzondere gast is Marianne Weiland uit Bad Pyrmont, vanwege haar deelname aan de jaarlijkse Kunstbeurs geen onbekende in Heemstede. Marianne toont in een zaal haar z.g. “Bodenbilder”:  geen standaard tapijten of kleden maar kleurrijke kunstwerken voor op de grond. Zeer verrassend!  De beelden van Christine van der Velden uit Heemstede tonen in een nevenzaal haar fascinatie voor wat zich in het innerlijk van de mens afspeelt. Haar portretten in steen maken een ingetogen, poëtische indruk, daarnaast vormt voor Christine de liefde voor muziek een belangrijke inspiratiebron. Kernwoorden: vakmanschap, toewijding en liefde voor het materiaal. Voorts toont fotograaf Jos van Kesteren zijn fascinerende reisimpressies terwijl Ad van Luijk uit Haarlem in de ruime foyer zijn werken met als inspiratiebron de zeekust in al haar facetten exposeert.

De opening van de Kunstlijn in Heemstede vindt op woensdag 2 november om 17.00 uur in het Raadhuis in Heemstede (Raadhuisplein 1) plaats.

Jan Reijnders

marianne-weiland-en-jacintha-reijnders

Marianne Weiland & Jacintha Reijnders

ad-van-luijk-kuststrook

Ad van Luijk

christine-van-der-velden

Christine van der Velden