Modulaire kunst

Ton is, naast zijn werk als professioneel beeldend kunstenaar, ook werkzaam op het terrein van informatie- en verandermanagement.

Ton maakt beelden, schilderijen en wandpanelen. Hij gebruikt bij voorkeur hypermoderne materialen uit de meubel- als de auto-industrie.

Zijn werk kenmerkt zich door strak lijnenspel. Ton gebruikt gestileerde figuren en voorstellingen. Sterke statements. Niet meer uitdrukking dan nodig is om de context weer te geven. Details leiden hierbij alleen maar af en worden daarom zoveel mogelijk vermeden.

Een belangrijke inspiratiebron is de actuele transformatie van de huidige maatschappij naar een digitale samenleving. Papier verdwijnt. Er komt nu al een massieve overkill aan informatie op ons af. Veel meer dan ooit tevoren. Dit alles kunnen we onmogelijk tot in detail verwerken. We nemen besluiten via een muisklik. We hebben steeds minder (vrije) tijd. Druk, druk, druk. Is het geschreven woord nog wel een bruikbaar middel in deze tijd van overkill? Er ontstaat digitale kunst en we maken steeds meer gebruik van specifieke digitale beeldvormen. Voorbeelden zijn de iconen, pictogrammen, logo’s en snelkoppelingen op het bureaublad van uw pc, IPhone of IPad. Kortom ook de beeldvormen evolueren. Minder vorm met meer instant (informatieve) zeggingskracht. Sterker groeperen en steeds sterker focussen op de echte relevantie, de kern van de informatie.

Elementen van deze inspiratiebronnen en trends verwerkt Ton in zijn werk.

“Ik probeer van deze tijd te zijn. Zowel qua beeldtaal als voor wat betreft de materialen die ik gebruik”.

Lisztlaan 52
3055 KH Rotterdam
010-4225793
06-18605908
e-mail
www.tonkalishoek.com