Zomerverkoopexpositie aan het Spaarne

juli 11, 2014 • Nieuws • Gezien: 1133

Boven in de Waag is het Zomer!

De komende 4 weken exposeren 16 leden van KZOD (een van de oudste kunstenaarsverenigingen in ons land) op hun “eigen” plek namelijk in het historische gebouw de Waag aan het Spaarne. Het bijzondere aan deze expositie? Onder de titel ”Boven is het Zomer” worden circa 50 – veelal kleinere – kunstwerken (waar altijd wel een plaats voor te vinden is) voor aantrekkelijke prijzen (maximaal 250 euro per kunstwerk) aangeboden.

 

  • Mary-Admiraal
  • Gosia-Bolwijn-Wiese--klaproos-3-luik
  • Strand-op-Ameland--Hans-Duivenvoorden

De 16 beeldend kunstenaars exposeren hun schilderijen en ruimtelijk werk vanaf donderdag 17 juli tot en met zondag 10 augustus in de expositiezaal op de 1e verdieping van de Waag. De diverse werken van deze 16 kunstenaars vertonen ondanks onderlinge verschillen qua stijl, kleurgebruik en uitwerking ook een duidelijke “Waag signatuur”. Een signatuur die zich het best laat omschrijven door begrippen als sfeer en intensiteit. In een aantal schilderijen en beelden staan natuur en mens centraal, maar alle werken zijn duidelijk geinspireerd door zomerse taferelen waarbij kleur en licht een prominente rol spelen.

Deze tentoonstelling biedt de bezoeker de mogelijkheid voor een schappelijke prijs tot aankoop van een van deze werken over te gaan. De exposerende kunstenaars zijn: Mary Admiraal, Gosia Bolwijn-Wiese, Marion Boon, Vera Bruggeman, Rob van Bruggen, Hans Duivenvoorden, Hanneke Franken, Ad van Luijk, Eveline Hardeman, Yvonne Kok, Franklin Meijer, Jacqueline van Rosmalen, Loes Stalpers, Marjanne Termorshuizen-Arts, Cora Verhoog en Jose van Waarde. De openingstijden van de Waag zijn donderdag t/m zondag vanaf 13.00 tot 17.00 uur. Een feestelijke opening vindt plaats op zondag 20 juli om 16.00 uur. Zie ook de website: www.kzod.nl

Jan Reijnders

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This