Deze vraag stelt kunstenaar Larissa Neslo niet alleen aan zichzelf, maar ook aan andere kunstenaars als ze die opzoekt in hun ateliers. Het antwoord is als een documentaire op papier te zien van 2 t/m 28 februari in het Seinwezen.

Opening is zondag 2 februari om 16:00 door Fokelien Faber. Je bent van harte welkom!

Het Seinwezen is doordeweeks van 09.00 tot 18.00 uur te bezoeken.

Ook op het Instagram account van Kunstlijn Haarlem zijn deze atelierbezoeken te zien en te volgen.

Expositie kunstbeschouwing in het atelier

Expositie “Wat betekent kunst voor jou?” is een soort documentaire in inkt en verf op papier over werken in het atelier. Een zoektocht naar de kunst, het vinden van orde in de chaos, van verwondering tot het resultaat, met centraal hierin het atelier van de kunstenaar.

Daartoe is Larissa Neslo ateliers van vele kunstenaars gaan bezoeken en heeft elke keer de vraag gesteld “Wat betekent kunst voor jou?”. Deze atelierbezoeken zijn op Instagram van de Kunstlijn te zien en te volgen. Daarnaast heeft dit geïnspireerd tot een serie op papier.

Larissa Neslo is geboren op Curaçao 1970 en in 1992 afgestudeerd aan ArtEZ, Hoge School voor de Kunsten in Arnhem, richting modevormgeving. Na haar studie heeft Larissa Neslo als freelancer gewerkt in de mode, grafisch- en webdesign op Curaçao en in Nederland.

Na jaren in opdracht werken, inleven in de stijl van anderen, had zij behoefte aan het maken van eigen werk. Toegepaste kunst en vrije kunst liggen niet ver van elkaar, toch is zij lessen schilderkunst gaan volgen aan de Kunstacademie in Haarlem en heeft zo haar eigen kunst gevonden, haar eigen stijl. Tegelijk stelt zij zichzelf elke dag opnieuw in haar atelier de vraag “Wat betekent kunst voor mij?”.