Kunstlijnexpositie in de Waag

De gegeven toelichting rond het Kunstlijnthema van dit jaar (“Omzien naar NU” Kunstlijnen, tijden en grenzen ) is op de uitnodigingskaart van de Haarlemse  kunstenaarsvereniging KZOD voor de tentoonstelling in de Waag aan het Spaarne nog eens integraal weergegeven. Om, als het ware, nog eens goed te benadrukken waar dit doorwrochte thema dit jaar om draait. De 18 deelnemende beeldend kunstenaars hebben het thema, ieder op eigen wijze, uitgebeeld waarbij het element humor zeker niet ontbreekt.

Interessant is het om te zien hoe drie vrouwelijke exposanten het thema op geheel verschillende wijze hebben opgepakt. Eveline Vos uit Haarlem visualiseert het element “Omzien” op een treffende wijze in haar collagewerk met als passende titel: “To look backward till now”. Geheel afwijkend van het werk van Marie Therese Dijkman (eveneens uit Haarlem), daarin speelt het vooruit kijken en terug blikken een belangrijke rol. Zoals blijkt uit de toelichting bij haar sobere, intrigerende werken: “een wereld van gedachten voorbij een tijdsbeeld dat zijn sporen heeft achtergelaten”. Op een treffende wijze kijkt Jacqueline van Rosmalen uit Hoofddorp terug naar haar eigen artistieke ontwikkeling, hoe zij, gefascineerd door het plantenrijk, haar werk op dit terrein de afgelopen jaren ziet evalueren. De bijbehorende titels zoals “Shapes of Living Colors”  kunnen gerust als tijdloos worden aangemerkt. Geen diepgaande overwegingen bij de Haarlemse Lizan van Dijk, voor haar is het klip en klaar: de schoonheid van vroeger vormt gewoonweg de inspiratiebron van nu!

De 18 exposerende kunstenaars zijn: Mary Admiraal, Lizan van Dijk, Josee Gouda, Trude Hol, An Luthart, Jolanda Kanters, Marja ten  Hoorn, Eveline Vos, Arjan Bosch, Rosa Navarro, Olga van der Klooster, Rosel Marci, Mieke Mostermans, Connie Vlasveld, Jacqueline van Rosmalen, Marja Verhage en Marie-Therese Dijkman.

Deze Kunstlijn-expositie in de Waag (Spaarne 30) loopt vanaf donderdag 1 november t/m zondag 11 november.

De openingstijden van deze tentoonstelling zijn: donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Gedurende het Kunstlijnweekend (zaterdag 3 en zondag 4 november) is de Waag geopend vanaf 11:00 uur.

De Kunstlijnexpositie wordt op vrijdag 2 november om 15:00 uur geopend door Arjan Bosch, mede-exposant, binnen Haarlemse kringen befaamd als filosoof en dichter van de z.g.  PostLethargische* beweging.

Zie ook www.facebook.com, Postlethargisme en www.kunstlijnhaarlem.nl

Jan Reijnders

(*kernwoorden: artistieke waanzin en dynamiek)

Jacqueline van Rosmalen Full_Bloom #1

Jacqueline van Rosmalen – Full_Bloom #1

“Arjan Bosch”

MarieTherese Dijkman Kunstlijn 2018

MarieTherese Dijkman

Mieke Mostermans - gemengde techniek - vogel 1

Mieke Mostermans – gemengde techniek – vogel 1

An Luthart - De Geul Kunstlijn 2018

An Luthart – De Geul 60 x 90 cm, olie op doek, € 2.975,00