Waagexposanten prediken een nieuwe tijd!

Arjan Bosch uit Haarlem exposeert met 3 gelijkgestemde beeldend kunstenaars (tevens gastexposanten) gedurende de maand mei in Galerie de Waag aan het Spaarne. Als groep manifesteren zij zich onder de naam Postlethargisten, d.w.z. geestelijk en artistiek ontwakende kunstenaars die een gevoel van onvrede delen en de kunst inzetten als middel tot sociaal maatschappelijke reiniging en verbondenheid. En zoals zij naar voren brengen: een keuze voor onvoorwaardelijke artistieke waanzin en bewustzijn-verruimende acties in woord en daad! Een opmerkelijke uiting van verbondenheid na de huidige hausse van individueel opererende kunstenaars. Spreekwoordelijk is de dynamiek waarmede de groep zich met deze tentoonstelling manifesteert, een dynamiek vergelijkbaar met spraakmakende groepen uit het verleden zoals de dadaisten, de futuristen en de nieuwe wilden!

Arjan BoschAngela BogaardBea PeterTon Cabret

Arjan Bosch, onmiskenbaar de filosoof binnen deze groep postlethargistische kunstenaars toont in de Waag werk vanaf zijn jeugd tot het heden met een nadruk op zijn constructivistische en geometrische schilderijen en zijn nieuwe opmerkelijke  biljetten van onbepaalde waarde.

Angela Bogaard toont werk waarin elementen als natuur, woede en verlamming tot uitdrukking komen. Thema’s die rechtstreeks te herleiden zijn tot de hedendaagse collectieve onrust.

De barbies van Bea Peter lijken te spelen in een soort mythische sprookjeswereld maar blijken bij een betere bestudering zeer eigentijds en confronterend. Vrijheid, grenzen, milieu, politiek en religie zijn veel voorkomende thema’s in haar werk.

Ton Cabret toont werken met  veelal een surrealistische en soms juist een zuiver decoratieve verbeelding. Maar ook bij Ton is sprake van een kritisch commentaar op het dagelijks leven.

De opening van deze tentoonstelling in Galerie de Waag (Spaarne 30 te Haarlem) vindt op zondag 11 mei om 16.00 uur plaats. Geen opening in traditionele zin doch een bijzondere en zeker bewustzijn-verruimende manifestatie van deze groep post-lethargistische kunstenaars.

De werken op deze tentoonstelling zijn in de Waag vanaf donderdag 8 mei tot en met zondag 25 mei (van 13.00 tot 17.00 uur) te bewonderen. Zie ook  www.vanonbepaaldewaarde.nl.

Jan Reijnders

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This