Waag-expositie toont Kleurrijk Haarlem

september 18, 2017 • Home Grid, KZOD Persberichten 2017 • Gezien: 566

Vera Bruggeman, beeldend kunstenaar uit Heemstede, opent komende week onder het thema Kleurrijk Haarlem haar tentoonstelling in de Waag aan het Spaarne. Haarlem staat als inspiratiebron voor beeldend kunstenaars, de laatste tijd weer volop in de belangstelling. Zoals “Ode aan Haarlem”, thans in het Kunstcentrum Haarlem en “Haarlem Verbeeld” in de Kloostergangen: exposities die de bijzondere schoonheid  van Haarlem in al z’n facetten weergeven.

In de Waag exposeert Vera niet alleen haar kleurrijke werken van de binnenstad van Haarlem maar ook portretten van een tweetal bijzondere Haarlemmers: Jan Heijer en Piet Zwaanswijk, onvermoeibare Haarlemmers die al jaren aan de weg timmeren met hun unieke Jan & Piet Museum. Beider werk is niet onder een noemer te vangen. Met materialen kunnen en doen zij eenvoudigweg alles, creatieve geesten die voortdurend voor verrassingen zorgen en de argeloze bezoekers op het verkeerde been zetten. Voor Vera vormen haar portretten niets minder dan een ode aan deze twee kleurrijke kunstenaars.

Daarnaast toont mede-exposante Elly Godrie haar foto’s van het befaamde duo aan het werk in hun eigen ateliers.

Vera Bruggeman, werkend in de Cobra traditie, kan als inspirator worden beschouwd van een aantal recente tentoonstellingen onder het thema Beeldgedichten waarin (zoals zij zelf omschrijft) poezie en beeldende kunst een diepgaande verbinding aangaan. Tijdens deze tentoonstelling concentreert zij zich echter volledig op de mooie en bijzondere plekjes van Haarlem. Beslist kleurrijk in beeld gebracht!

Deze tentoonstelling is vanaf donderdag 21 september tot en met zondag 8 oktober 2017 te bezichtigen in Galerie De Waag  Spaarne 30 te Haarlem. (Openingstijden: 13.00 – 17.00 uur).

Op zondag 24 september om 16.00 uur vindt de opening van deze tentoonstelling plaats waaraan zanger, troubadour en dichter PM Deléfre een feestelijk tintje geeft.

Jan Reijnders

Vera Bruggeman – Haarlem [01]

Vera Bruggeman – Haarlem [02]

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This