Vertekende Strips in de Waag

Juni: Stripdagen in Haarlem!

Tijdens het tweejaarlijkse festival “Stripdagen Haarlem” toont beeldend kunstenaar Peter Brunsmann  vanaf deze week zeer bijzonder werk in de Waag aan het Spaarne. Stripverhalen bevatten doorgaans een veelheid aan onderwerpen en thema’s. Maar ook schaduwkanten van het menselijk bestaan, met oorlog, discriminatie en geweld komen regelmatig uitgebreid aan de orde. Bijvoorbeeld in Jacques Tardi’s “Loopgravenoorlog” over de eerste wereldoorlog, En in  “Maus” van Art Spiegelman over de Holocaust,  En “Safe Aera Gorazde” van Joe Sacco over de oorlog in Bosnie en “DMZ” van onder meer Brian Wood over een toekomstige fictieve burgeroorlog in de Verenigde Staten. En ook Peter Brunsmann houdt zich in zijn tekeningen bezig met deze duistere kanten.

Met zijn “Vertekende strip ” geeft Peter Brunsmann, een geheel eigen invulling aan de chaos, het lijden en het onnodig verlies aan miljoenen mensenlevens in jaren van oorlog. Tijdens de Stripdagen Haarlem exposeert Peter in de Waag met een serie van deze tekeningen. De basis van dit werk zijn beelden uit verschillende duistere strips. Deze beelden heeft hij letterlijk vertekend als knipoog naar de in zwang geraakte benaming: ”Verstripte Romans”. Zijn bijzondere tekeningen geven een geheel nieuwe kijk op losstaande beelden uit strips.

Deze tentoonstelling is vanaf donderdag 2 juni tot met zondag 12 juni in Galerie De Waag, Spaarne 30 in Haarlem te bezichtigen.

De openingstijden: donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.
Zie ook www.stripdagenhaarlem.nl en  www.peterbrunsmann.nl.

Peter Brunsmann

Peter-Brunsman-Vertekende-Strip-de-Waag-2016

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This