Sinterklaas is net het land weer uit en in Galerie de Waag komen de eerste SinterKerst kadootjes binnen! SinterKerst 2020 is een initiatief van Sarah Maernhoudt en Luuk Dronkert tijdens hun in memoriam expositie “Ode aan Mieke“.

Gedurende het gezellig drukke Sinterklaasweekend in Galerie de Waag, hebben de eerste KZOD-leden hun KunstPakje ingeleverd. Een klein kunstwerkje, gemaakt voor een ander KZOD lid. Welk lid… dát blijft nog even de vraag want op zondag 13 december komen de leden weer terug om een ander KunstPakje op te halen.

De toeloop paste geheel in het coronaprotocol. Iedereen heeft zich voorbeeldig aan het toegewezen tijdslot gehouden en zich meteen ingeschreven voor het “ophaal-tijdslot”.
Uit veler mond werd het een verbindend initiatief genoemd dat de saamhorigheid verhoogt. Omdat de beloofde chocolademelk en glühwein niet toegestaan zijn, krijgt elke deelnemer na afloop een attentie aangeboden door Sarah en Luuk in de vorm van een klein boekje. Hierin kan elke deelnemer foto’s van alle ingeleverde KunstPakjes zien en uiteraard ook wie de ontvanger is van het door hen zelf ingeleverde KunstKado.

Voor de kunstenaars die nét te laat waren met inleveren: Galerie de Waag is op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 13:00 uur en 17:00 uur tijdens de expositie geopend om jouw nagekomen KunstPakje alsnog in te leveren!.