Persbericht | Walter van Dieren expositie in de Waag

april 14, 2014 • KZOD Persberichten 2014, Nieuws • Gezien: 949

Bloemendaalse kunstenaar exposeert in de Haarlemse Waag

Natuur en mens zorgen voor kleurrijke ogenblikken

De komende weken exposeert de Bloemendaalse beeldend kunstenaar en voormalig leraar kunstgeschiedenis Walter van Dieren zijn werken in Galerie de Waag aan het Spaarne te Haarlem. Walter heeft aan de tentoonstelling van zijn werk geen titel  meegegeven en beperkt zich tot de vermelding dat in de Waag olieverfschilderijen, aquarellen, tekeningen en werken in gemengde technieken geexposeerd worden. De grote verscheidenheid in het werk van Walter toont zijn fascinatie voor mens en natuur. In zijn eigen woorden: ik zie mijzelf vooral als een genietende kijker die alles wat ik mooi en interessant vindt al schilderend of tekenend wil vastleggen.

Het werk van Walter van Dieren toont enerzijds duidelijk de indrukken die hij tijdens zijn buitenlandse reizen heeft opgedaan, anderzijds de inspiratie bij het schetsen van personen, met name van de musicerende mens. Zowel de natuur als de mens staan in de schilderijen en tekeningen van Walter centraal. Thema’s die al duidelijk naar voren kwamen in zijn solo-exposities in Arles in de jaren zestig waar hij destijds door de pers als een jonge Van Gogh werd verwelkomd. Ook zijn werk van de afgelopen jaren laten dit overduidelijk zien. Zoals Walter het onder woorden brengt: het lopen door mooie landschappen of het bezoeken van kerken wekt bij mij het verlangen te willen tekenen, het allemaal te willen vastleggen.

Voor Walter vormt de zichtbare wereld om ons heen een onuitputtelijke inspiratiebron en daarvan is op deze tentoonstelling een stukje te zien. Zoals hij zelf zegt: als een kleine bloemlezing van mijn werk van de laatste jaren. Waar ik met liefde aan heb gewerkt. Kortom als een neerslag van gelukkige ogenblikken.

De feestelijke opening van deze tentoonstelling in Galerie de Waag (Spaarne 30 te Haarlem) vindt op zondag 20 april om 16.00 uur plaats. De schilderijen van Walter van Dieren zijn daar vanaf woensdag 16 april tot en met zondag 4 mei te bewonderen. Speciaal vermeld dient te worden dat de kunstenaar zelf gedurende alle openingsdagen (woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur) aanwezig is!

Zie ook www.waltervandieren.com.

Jan Reijnders

  • Walter.van.Dieren_web-01
  • Walter-van-Dieren-Marrakech-web
  • Walter-van-Dieren-muzikanten-in-de-Waag-web

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This