Albert Röllich uit Heemstede exposeert zijn schilderijen de komende vier weken in Galerie De Waag aan het Spaarne te Haarlem. Een overzichtstentoonstelling met werk van de afgelopen 10 jaar. Een overzicht waarbij het de aandachtige kijker duidelijk wordt hoe het werk van Röllich zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Duidelijk bemerkt men een wisselwerking tussen zijn interesses: van een hang naar het oorspronkelijke, het idyllische naar het zich verbazen over bepaalde sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Zoals de overgang van een sfeervolle boerderij op Terschelling naar een vlammende confrontatie met de Hoogovens bij nacht en ontij. Van pure stilte naar een waar pandemonium. Wat deze expositie overduidelijk toont is zijn voorliefde voor een aantal hectische thema’s. De eigenzinnige ontwikkelingen in zijn werk laten een beeldend kunstenaar zien die steeds wil inhaken op de actualiteit, en een geheel eigen draai geeft aan de wereld om zich heen.

Wat echter gelijk blijft, is zijn gebruik van het materiaal. Wel maakt Albert Röllich tegenwoordig gebruik van oude recepten, bijvoorbeeld het bindmiddel safloerolie gemengd met gebleekte lijnolie. Zoals hij enthousiast toelicht: de kleuren worden daardoor nog helderder!

De werken van Röllich (vanwege de komende feestdagen aantrekkelijk geprijsd) zijn vanaf donderdag 10 november tot en met zondag 4 december te bezichtigen in de expositieruimte van de Waag, Spaarne 30 te Haarlem. (Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur) De feestelijke opening van deze expositie vindt op zondag 13 november om 15.00 uur plaats. Geopend wordt door Dhr. Jos Hardesmeets, oud-wethouder cultuur van de Gemeente Heemstede, de muzikale omlijsting wordt verzorgd door saxofonist Remy van ’t Hoff.  Albert nodigt iedereen uit hierbij aanwezig te zijn, hij is verder elk weekend in de Waag aanwezig!  Zie ook: www.facebook.com/kunst.zijonsdoel en www.albert-rollich.nl

Jan Reijnders

albert-rollich-1 albert-rollich-2 albert-rollich-3