Aanvang november is het weer zover: het jaarlijkse Kunstlijn-evenement in de regio Kennemerland! Evenals voorgaande jaren exposeren een drietal beeldend kunstenaars in de ruime zalen, de foyer en de gangen van theater De Luifel aan de Herenweg 96 in Heemstede. Dit jaar heeft Jacintha Reijnders uit Heemstede een 2-tal gerenommeerde collega’s uitgenodigd om met haar de bezoekers tijdens het weekend van zaterdag 4 november en zondag 5 november vanaf 11.00 tot 17.00 uur in De Luifel te verrassen.

Jacintha toont in twee zalen naast haar kleurrijke werken in ei-tempera ook een geheel nieuwe serie kleine zeegezichten op paneel. Een evenwichtig geheel waarbij de beelden van Gonny Nierman uit Heemstede met mooie vormen verrassend harmoniëren. Met deze vormen probeert Gonny het materiaal (steen of hout) waar zij mee werkt als het ware in beweging te brengen. Een wezenlijk onderdeel van de beleving van een beeld vindt Gonny dat niet alleen de ogen maar ook de handen ervan mogen genieten. Een uitnodiging als het ware om aan te raken!

Jacqueline van Rosmalen uit Hoofddorp toont naast schilderijen ook haar foto’s in De Luifel. Evenals bij Jacintha is in het werk van haar abstract of figuratie geen doel op zich maar de uitkomst van het creatieve proces. Grafiek, fotografie, schilderen en tekenen wisselt zij graag af. Kleuren worden door Jacqueline gekozen om de kleuruitdrukking zelf of vanwege symbolische betekenissen.

Zie verder: www.jacinthareijnders.nl , www.jacquelinevanrosmalen.nl , www.gonnynierman.com en www.kunstlijnhaarlem.nl

Op zondag 5 november zal – vroeg in de middag – een jazz combo deze Kunstlijn expositie een kort muzikaal cachet geven. Jullie zijn allen van harte welkom!

Jacintha Reijnders

Jacqueline van Rosmalen | Zonder titel

Gonny Nierman | Titel: Pinguin