Persbericht | Kunstenaars tonen “Wat we niet willen zien”

december 10, 2014 • KZOD Persberichten 2014, Nieuws, Serious Request 2014 • Gezien: 751

Portret-tekenen in de Waag voor Serious Request

Heel Haarlem en omstreken is al voortijdig in de ban van de actie Serious Request. Dat geldt ook voor leden van de kunstenaarsvereniging KZOD die deze actie voortvarend hebben opgepakt. Gedurende de komende 3 weken nemen 7 beeldend kunstenaars deel aan een expositie in de fraaie tentoonstellingsruimte op de 1e verdieping onder de titel “Wat we niet willen zien”. Gebaseerd op het centrale thema van deze actie: het seksuele geweld tegen meisjes en vrouwen in conflictgebieden. Op treffende wijze geven de geëxposeerde werken weer welk een stille ramp zich in deze gebieden voltrekt. Deze tentoonstelling loopt vanaf donderdag 11 december tot en met zondag 28 december (met uitzondering van beide Kerstdagen) en is vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen.

Daarnaast vindt gedurende de “Glazen Huis periode” (vanaf donderdag 18 december tot en met woensdag 24 december) op de 2e verdieping in de tekenzaal een bijzondere activiteit plaats: elke middag vanaf 13.00 tot 17.00 uur tekenen en schilderen een aantal kunstenaars portretten van bezoekers. Geïnspireerd door de slogan: laat voor het goed doel een portret van jezelf, voor jezelf, voor familie, vrienden of geliefden maken! Vele Kennemerlanders hebben zich hier al voortijdig voor aangemeld. Er is een keuze tussen twee mogelijkheden: een snelportret bij een vrije inloop (dus in volgorde van binnenkomst) voor een bijdrage van € 20 euro en een meer uitgewerkt portret voor € 75 euro, liefst na het maken van een persoonlijke of digitale afspraak (seriousrequest@kzod.nl) De opbrengst komt uiteraard geheel ten goede aan Serious Request.

De exposerende kunstenaars (die middels verkoop van hun werken eveneens bijdragen aan deze actie) zijn: Marjan van Berkel, Lizan van Dijk, Josee Gouda, Eveline Hardeman, Annelies van Nieuwmegen, Maurice PLoem en Leo van Velzen.
Zie ook: www.facebook.com/kunst.zijonsdoel en www.seriousrequest.3FM.nl.

  • josee Gouda

Tags:

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This