Persbericht | Kunst uit de IJmond aan het Spaarne

juni 14, 2015 • KZOD Persberichten 2015, Nieuws • Gezien: 706

Kunstenaars Collectief Velsen in de Waag

Tijdens de komende weken exposeren zeven leden van het Kunstenaars Collectief Velsen (KCV) hun schilderijen en ruimtelijk werk in de sfeervolle expositiezaal op de 1e verdieping van Galerie De Waag aan het Spaarne te Haarlem. Het Collectief heeft z’n vestiging in het historische Raadhuis voor de Kunst  in de oude dorpskern van Velsen-Zuid. Een plek waar de creativiteit kennelijk in alle vormen tot ontplooiing komt, gelet op het veelzijdige werk in alle facetten van het kunstenaar vak, dat in de Waag te zien is.

Kees Kalkman toont o.m. in grote relief-werken zijn abstracte verwerking van de kreeft, en ook voor Afke Spaargaren vormt de kreeft een inspiratiebron, de met acrylverf geschilderde kreeften, die dansen op een vulkaan, zijn voor Afke een speelse knipoog naar Matisse. Winnie Meijer Rob geeft  met haar keramische kwetsbare vogels de aandachtige bezoeker een duidelijke boodschap mee. Han van der Mijn, gefascineerd door onbewuste processen, speelt met de werkelijkheid tussen leven en dood en zet zijn macabere figuraties liefdevol op het doek. Annet Verplanke noteert haarfijn magisch realistische werken die de argeloze toeschouwer een raadsel meegeven. Bij Petra Meskers speelt de symboliek een grote rol, in haar werken in gemengde techniek stoeit Petra met vissenhuiden en de kosmos. Henk Zwanenburg, tot slot, tovert met zijn altijd humoristische vertalingen van landschappen en voertuigen een glimlach op de lippen van de bezoeker.Tesamen  verrast het Collectief, in al hun onderling verschillende disciplines, met deze groepstentoonstelling.

De zeven beeldend kunstenaars exposeren hun schilderijen en ruimtelijk werk vanaf donderdag 18 juni tot en met zondag 5 juli in de expositiezaal op de 1e verdieping van de Waag. De openingstijden van de Waag zijn donderdag t/m zondag vanaf 13.00 tot 17.00 uur. Deze expositie van het Kunstenaars Collectief  wordt op zondag 21 juni op feestelijke wijze geopend door Robert te Beest, Wethouder Cultuur van de Gemeente Velsen. Zie ook: www.kunstenaarscollectiefvelsen.nl en www.facebook.com/kunstzijonsdoel.

Jan Reijnders

  • Han van der Mijn
  • Kees Kalkman
  • Petra Meskers

 

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This