Persbericht | Kleurrijk werk in Waagexpositie

januari 26, 2015 • KZOD Persberichten 2014, KZOD Persberichten 2015 • Gezien: 907

Gedurende de maand februari toont de Heemsteedse beeldend kunstenaar Griet Halbertsma middels een overzichtstentoonstelling haar werk van de afgelopen jaren in de expositieruimte van de Waag aan het Spaarne te Haarlem.

Griet Halbertsma kan gekenschetst worden als een bescheiden kunstenares die in haar atelier gestaag doorwerkt aan haar door kleuren en vormen gedomineerde schilderijen. Het werk van Griet kan als abstract worden gekenmerkt maar laat voor de toeschouwer voldoende ruimte over om er als het ware in te verdwalen. Een proces dat Griet verrassenderwijs zelf ook ondervindt bij het maken van haar werk. Zoals Griet zelf treffend onder woorden brengt:  “ik heb van te voren geen vooropgezet plan of idee, kleuren worden gevoelsmatig aangebracht , het is als het ware een beetje creeeren van chaos. Maar op een beslissend moment volg ik tijdens dit werkproces mijn intuitie. Vindt mijn oog tijdens het creatieve proces geen herkenning dan wordt ik als het ware teruggeworpen op mijzelf. Dat is waar ik op zoek naar ben, een aansporing tot het voelen en aftasten van balans in een chaotisch beeld. En ik hoop natuurlijk dat het “kijken” naar mijn werk een soortgelijk gevoel bij de toeschouwer oproept.”

Naast de abstracte werken, welke o.m. voorjaar 2012 in het kader van de befaamde  Dreef-exposities in het Provinciehuis Noord-Holland werden geëxposeerd, is Griet het afgelopen jaar gaan experimenteren met oud borduurwerk dat zij op doek of paneel plakt. Zeer opmerkelijk is te constateren dat de figuratie hier veelal het  uitgangspunt vormt, i.t.t. het abstracte werk waarbij Griet dit zo veel mogelijk vermeden heeft. Deze overzichtstentoonstelling is vanaf donderdag 29 januari tot en met zondag 15 februari 2015 te bezichtigen in Galerie De Waag  Spaarne 30 te Haarlem. (openingstijden: 13.00 – 17.00 uur) De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op haar eigen verjaardag te weten: zondag 1 februari om 16.00 uur haar collega: de Groningse beeldend kunstenaar Mieke Clement. Zie ook www.griethalbertsma.nl en www.facebook.com/kunst.zijonsdoel.

  • Griet Halbertsma Borduurwerk 2015
  • Griet Halbertsma Schilderij 2015

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This