Drie beeldend kunstenaars van de Haarlemse kunstenaarsvereniging  KZOD tonen de komende weken in juli hun werk onder het thema ”Dansen als de Zomer” in Galerie De Waag aan het Spaarne in Haarlem. Een thema dat weinig aan de verbeelding over laat: Marion Ruting , Mary Admiraal en Coby Kluitman exposeren met werk waarbij de zomerse elementen van de dans in fantasierijke vormen tot uitdrukking komt.

De vrolijke kleurrijke schilderijen van de zichzelf “laatbloeier” noemende Coby Kluitman uit Haarlem zijn veelal de vrucht van haar reizen vol indrukken van mensen en feesten. Coby laat o.m. de resultaten zien van onlangs gevolgde workshop flamenco tekenen en schilderen in Paradiso. Voor beeldhouwster Marion Ruting uit Bloemendaal vormen mensen en dieren een onuitputtelijke inspiratiebron. Marion exposeert, met grote toewijding voor de natuurlijke vorm, voornamelijk beelden met een menselijke maat. Daarbij laat zij op expressieve wijze de dansende mens in deze tentoonstelling aan bod komen. Aansluitend op de werken van Marion en Coby sluiten de zomerse dansimpressies van Mary Admiraal uit Heemskerk zeer goed aan. Sfeervol werk met een lichte, uiteraard zomerse, toets. Met recht kan men het werk van Marion, Mary en Coby een geslaagde combinatie noemen.

Deze tentoonstelling is vanaf donderdag 7 juli tot en met zondag 24 juli 2016 te bezichtigen in Galerie De Waag, Spaarne 30 te Haarlem. (Openingstijden: 13.00 – 17.00 uur) Op zondag 10 juli zal deze tentoonstelling om 16.00 uur op feestelijke wijze worden geopend door Haarlems troubadour Paul Marselje.

Zie ook: www.maryadmiraal.nl en www.studioconcept.org

Jan Reijnders