Persbericht | Burgemeesters regio nemen voortouw

december 14, 2014 • KZOD Persberichten 2014, Nieuws, Serious Request 2014 • Gezien: 897

Portret-tekenen in de Waag voor Serious Request

Jong en oud, de gehele regio zet zich thans massaal in voor Serious Request. En velen op geheel eigen wijze!  Maar liefst vijf Burgemeesters uit de regio doen dat zeer persoonlijk op een heel originele manier: zij laten zich door professionele kunstenaars in de historische tekenzaal van de Waag aan het Spaarne portretteren. De opbrengst komt uiteraard geheel ten goede aan Serious Request. Op maandagmiddag 22 december neemt Marianne Heeremans (Heemstede) het voortouw, onmiddellijk gevolgd door Bernt Schneiders (Haarlem), Ruud Nederveen (Bloemendaal), Pieter Heiligers (Haarlemmerliede-Spaarnwoude) en Franc Weerwind (Velsen).

Het portretteren vindt vanaf donderdag 18 december tot en met woensdag 24 december plaats en wel vanaf 13.00 uur  tot 17.00 uur. Een aantal kunstenaars  tekenen en schilderen portretten van bezoekers, geheel geinspireerd door de slogan: laat voor het goede doel een portret van jezelf, voor jezelf, voor familie, vrienden of geliefden maken!  Er is een keuze tussen twee mogelijkheden: een snelportret  bij een vrije inloop (dus in volgorde van binnenkomst) voor een bijdrage van 20 euro en een meer uitgewerkt portret voor 75 euro, liefst na het maken van een persoonlijke of digitale afspraak (seriousrequest@kzod.nl).

De tentoonstelling van de werken van 7 kunstenaars in de Expositiezaal op de 1e verdieping onder de titel “Wat we niet willen zien”  – gebaseerd op het centrale thema van deze actie – zal  op zondag 21 december om 14.00 uur officieel worden geopend door Tweede Kamerlid Roelof van Laar, woordvoerder van de PVDA voor Ontwikkelingssamenwerking. In zijn werk is Roelof van Laar een fervent strijder tegen misbruik van en geweld tegen vrouwen, meisjes en kinderen.

Deze tentoonstelling is nog tot en met zondag 28 december (met uitzondering van beide Kerstdagen) vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen.
Zie ook: www.facebook.com/kunst.zijonsdoel en www.seriousrequest.3FM.nl.

Jan Reijnders

Tags:

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This