Opening tentoonstelling Een vlucht Gierzwaluwen

juli 23, 2012 • Herkomst en Bestemming • Gezien: 1189

Op zondag 22 juli opende Tanja Lubbers, Senior Advisor Arts and Culture HIVOS de tentoonstelling Een vlucht gierzwaluwen in openen in de Waag, Spaarne 30 rood te Haarlem. De tentoonstelling is onderdeel van het 20jarig bestaan van de stedenband Haarlem-Mutare.

Op de 1e verdieping (expositieruimte) van De Waag een expositie van
kunstwerken, geïnspireerd op nestkastjes. Deelnemende kunstenaars zijn:
Mary Admiraal, Lucia Bezemer, Steven Blad, Lizan van Dijk, Josee Gouda, Griet Halbertsma, Ria van Kooten, Richard Lagerweij, Joep van Opzeeland, Jacintha Reijnders, Albert Rollich, Jacqueline van Rosmalen, Afke Spaargaren, Willemien Spook, Leo van Velzen, Connie Vlasveld.

Op de 2e verdieping (Tekenzaal) een educatieve tentoonstelling over
de gierzwaluw en 20 jaar Stedenband Haarlem – Mutare.
De bedreiging van de gierzwaluw wordt gevormd door het verdwijnen van broedgelegenheden. De gierzwaluw verbindt Afrika met Europa. Een wereldburger met vleugels. Over de grenzen heen van dictatuur en onderdrukking. In dit project stellen wij de bedreigingen van de gierzwaluw aan de orde en zien in deze vogel het symbool van vrijheid en vrede als ondersteuning van democratische bewegingen in Afrika en Zimbabwe.

20 jaar stedenband Haarlem-Mutare
Dit jaar bestaat de stedenband Haarlem-Mutare 20 jaar. Onze band wordt gesymboliseerd door de gierzwaluw. De gierzwaluw overwintert in Mutare en broedt in het voorjaar in Haarlem. In dit jubileumjaar gaan we veel activiteiten organiseren waarbij we deze bijzondere en beschermde vogel als een verbindend element gebruiken. We gaan het project met vele partners in de stad uitvoeren. We zijn ook erg blij met de medewerking van KZOD die er weer een prachtige tentoonstelling over heeft gemaakt.

De expositie kunt u van 19 juli tot en met 12 augustus 2012 be zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This