Kunst zonder beperking in de Haarlemse Kloostergangen

“Onder een regenboog van liefde” is een bijzonder samenwerkingsproject van Hart, Werk & Kunst (kunstenaars met een verstandelijke beperking) en leden van Kunst Zij Ons Doel (KZOD) uit Haarlem. Aan dit project werkten zeven beeldend kunstenaars van KZOD ruim een half jaar samen met 10 verstandelijk beperkte kunstenaars onder auspiciën van de Hartekamp Groep. De kunst speelde hierbij een verbindende rol en zette het woord “beperking” in een ander daglicht. Wederzijdse inspiratie zorgde voor een vruchtbare samenwerking, waarbij grenzen vervaagden en verschillen verdwenen. Fotografe Elly Godrie volgde het project met haar camera. Haar foto’s maken deel uit van deze expositie.

Het resultaat hiervan met als thema: “Kunst zonder beperking” is vanaf vrijdag 27 november te zien in de Kloostergangen in het Stadhuis van Haarlem aan de Grote markt. De officiële opening van deze bijzondere tentoonstelling in de Kloostergangen wordt op vrijdag 27 novemberom 16.15 uur verricht door Jack van der Hoek (locoburgemeester  Haarlem). Voorafgaand aan de opening laat de drumband “Blij met muziek” (muzikanten met een verstandelijke beperking op slag en blaasinstrumenten) zich vanaf 15.45 uur horen op de Grote Markt en in de Kloostertuin. Tot slot wordt om 16.30 uur door kunstenaars van Hart, Werk & Kunst een zelfgeschreven winterverhaal voorgelezen met behulp van een Japans verhalenkastje, de “Kamishibai”.

De samenwerkende kunstenaarskoppels zijn: Frits Kopjes Nierman & Albert Röllich, Foeke van der Laan & Afke Spaargaren, Rosa der Nederlanden & Hanneke Franken, Jillian Witteman & Vera Bruggeman, Jessica Lourenburg & Eva van Lis, Annemarie Gobel & Lottie Buit en Danielle Krikke, Claudy Witt, Halima el Adnani, Fahima Boukachar & Willemien Spook. Deze tentoonstelling loopt tot en met vrijdag 15 januari.
De openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Zie ook www.facebook.com/kunst.zijonsdoel  en www.hartekampgroep.nl.