Blijf op de hoogte van ons nieuws over bijzondere verhalen, activiteiten, exposities, lezingen, workshop enz. van KZOD.
De nieuwsbrief wordt 1x in de vier tot zes weken per e-mail verstuurd en is te vinden op onze website.

Social media
Volg ons via social media. We zijn actief op Facebook kzodfacebook.nl en via Instagram op gallerydewaag en dekloostergangen

Praktische informatie
Tot nader order zal Galerie de Waag en de Teekenzaal gesloten zijn.
Raadpleeg onze website www.kzod.nl voor de actuele informatie.
Om op de hoogte te blijven van de exposities die wij in het vooruitzicht hebben kun je het beste onze website bezoeken.

Mededelingen van het bestuur

Website – Bericht van Arjan Bosch
Beste leden, Collega kunstenaars,
Graag zou ik jullie extra willen wijzen op de mogelijkheid om actuele zaken/ontwikkelingen op het persoonlijke, kunstzinnige vlak, zoals individuele exposities te melden aan mij bij voorkeur e-mailen, zodat ik deze snel op de website kan plaatsen. Maak alstublieft gebruik van deze mogelijkheid. Anders laat je een stukje extra publiciteit liggen voor jezelf en de vereniging en dat zou natuurlijk doodzonde zijn.

Expositie

De 3-maandelijkse expositie bij Van Ooijen start zaterdag 27 maart.
Exposanten zijn: Mark Thatcher, Anne -Greet List, Arnold Jansen en Ellen Wolff

rosa navarro

Wint een gedeelde tweede prijs in de fotowedstrijd met de titel “Zie Jezelf Anders” uitgeschreven door het Frans Hals Museum. Haar ‘Bubblegum’ werd geprezen om het kleurgebruik en originaliteit. Rosa vertelt: “Toen ik klein was deed ik met mijn zussen en vriendinnetjes altijd wedstrijden om te kijken wie de grootste bubblegum kon maken. Door de lockdown ben ik weer begonnen met wedstrijdjes, dit keer met mijn dochter”.

De Salon

Dinsdag 30 maart is er weer een Salon. Jullie krijgen hier via Joke Kokkelkoren nog een digitale uitnodiging voor. Christine Peursum zal optreden met Zweedse muziek en iets vertellen over haar werk.
Het wordt een soort strand salon.
Arjan Bosch zal de afsluiting verzorgen.

 

Nettie Veen

Lid van 1990-2021. Nettie heeft haar lidmaatschap na
30 jaar opgezegd in verband met verhuizing naar Heiloo.
Haar werk gaat over de liefde. “Het belangrijkste is de verbondenheid met het onderwerp. Alles is één en onlosmakelijk verbonden met het geheel.
Het zijn vrijwel altijd de “beelden van mensen en dieren” waardoor zij wordt geraakt. Over sommige schilderijen doe je jaren, sommigen komen nooit af en heel af en toe is het werk in zeer korte tijd in balans, dit is een toeval, iets dat je echt toe valt, een gift! Zolang haar ogen en handen “het doen” zal zij blijven schilderen.
Wij wensen haar veel inspiratie, plezier en geluk in haar nieuwe woonomgeving.

Tips van het Teylers Museum

Geniet van een rondleiding door de tentoonstelling John Constable, verhalen van de medewerkers van Teylers Museum, luister naar de podcast van De Museumclub, bekijk de opnames van Teylers Thuis Tours, loop virtueel door het museum of geniet van concerten geïnspireerd op het werk van John Constable!
www.teylersmuseum.nl.

Jubileumjaar

31 maart: laatste inleverdatum om je op te geven voor deelname aan exposities in het jubileumjaar, bij Connie Vlasveld.
31 maart: geef vóór deze datum ook je voorkeurslocaties op bij Connie. Een overzichtslijst is reeds in jullie bezit.
27 april: uiterste inleverdatum voor het insturen van werk met tekst bij Otie van Vloten voor het Kunstboek.

De maandelijkse boekentip

“Meneer van Merwijks laatste woord over kunst en cultuur”
van Dhr. van Merwijk

Over kunst en cultuur wordt de laatste tijd nogal ingewikkeld gedaan. En dat terwijl het vaak zo simpel is. In dit boek legt meneer Van Merwijk ons uit hoe alles in de wereld van Kunst en Cultuur in elkaar zit. Kunstenaars, museumdirecteuren, bezoekers van drag car races, tomaten en sierheesters – iedereen komt aan de beurt.

Eindelijk een boek dat op eerlijke wijze en met open vizier de strijd aanbindt tegen laffe vooroordelen en vastgeroeste meningen.

Een Voorbeeld

Er zijn ook mensen die een cursus boetseren volgen of die wel eens een schilderij maken of soms een keer een guitig liedje schrijven of een zelfbedacht kort verhaal opsturen naar Vrij Nederland.
Zijn deze mensen kunstenaars?
Nee, deze mensen zijn geen kunstenaars, net zoals iemand die wel eens aan een tafel zit geen meubelmaker is en iemand die een trap oploopt geen straaljagerpiloot.
De zin: ‘ieder mens is een kunstenaar’ is dan ook net zo ongerijmd als de zin: ‘ieder mens is een openhartchirurg’ of ‘ieder mens is een koningin van Nederland’.

Van Merwijk (juli 1955- maart 2021) , studeerde Nederlands in Amsterdam en Utrecht, waar hij na zijn kandidaats mee stopte, studeerde toen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, bij de sectie schilderkunst. Hier studeerde hij in 1983 cum laude af. Vanaf 1978 werkte Van Merwijk voor de radio o.a. mee aan programma’s als Spijkers met koppen.   

Het bestuur