Natuur en Muziek verenigd in Waagexpositie

maart 10, 2019 • Home Grid • Gezien: 191

De komende drie weken (van 14 T/M 31 maart 2019) exposeert beeldend kunstenaar Wim de Goede uit Castricum in de Haarlemse Waag aan het Spaarne. Met onder meer kleurrijke Noord Hollandse landschappen geïnspireerd door het werk van impressionisten en de schilders van de z.g. Bergense school. Wat betreft deze verwijzingen staan de wortels van Wim de Goede, ondanks zijn vrijer kleurgebruik,  beslist in een Hollandse traditie. Op de achterkant van de uitnodigingskaart vertelt Wim hoe hij in weer en wind erop uit trekt om de natuur om hem heen vast te leggen.

Deze tentoonstelling toont zonder meer zijn grote voorliefde voor het schilderen “en plein air” op schilderachtige plekken. Bijvoorbeeld in de duinen tussen Wijk aan Zee en Bergen, op het strand en in de Zaanstreek. Veel aandacht geeft Wim daarbij aan kleuren die een bepaalde stemming weergeven. Met een duidelijke voorkeur voor heldere, zonnige kleuren. Kortom: werken in de natuur als een onuitputtelijke inspiratiebron. Behalve  landschapschilder is Wim ook een fervent en productief pentekenaar en verdiept hij zich als lid van het Kennemer-kunstgilde in onderzoek naar klassieke, voornamelijk middeleeuwse schildertechnieken.

Naast schilderen is muziek een grote passie van deze veelzijdige kunstenaar. In een aantal kleinere werken toont Wim zijn fascinatie voor de jazzmuziek. Ook in deze werken veel kleurgebruik maar ook meer ongepolijste weergave van de dynamiek van het moment. Strakke lijnen conform het strakke jazzritme en veel aandacht voor het samenspel. Zonder meer kleurrijk swingend!

De werken van Wim de Goede zijn vanaf donderdag 14 maart tot met zondag 31 maart 2019 te bezichtigen in Galerie De Waag  Spaarne 30 te Haarlem.
(Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur).

Op zondag 17 maart wordt deze tentoonstelling om 15.00 uur op feestelijke wijze geopend met een muzikaal optreden van violiste Nora Farkas en pianist Wim van Hattem.
Zie ook: www.wimdegoede.nl, www.kennemerkunstgilde.nl en www.facebook.com.

 

 

Jan Reijnders

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site is copy protected!