NEXT LEVEL– Movin’ahead so live won’t pass me by

 Solo-expositie Marion Boon in Broedplaats Bogotá in Halfweg.

Op 4, 5 en 6 juni aanstaande laat Marion Boon haar laatste werk zien in de expoloods van Broedplaats Bogotá in Halfweg. Met de vragen ‘Waar kom je vandaan? Waar ga je heen?’ als rode draad in haar werk onderzoekt Marion de beweging van mensen in de breedste zin van het woord. Met NEXT LEVEL laat zij een heel letterlijke beweging van mensen zien: die van jonge vluchtelingen op weg naar Europa.

The Game

NEXT LEVEL is geïnspireerd op ‘The Game’. Zo noemen jonge, minderjarige vluchtelingen de uitdagende, niet zelden levensbedreigende tocht die zij afleggen richting Europa. Iedere keer als ze een grens weten over te steken, komen ze op een ‘Next level’. Op de schilderijen zijn deze jongens geportretteerd. Daarnaast zijn er een groot aantal kleine werken te zien, geïnspireerd op foto’s uit het vluchtelingenkamp Moria.

Oprecht verwarren

In haar werk wil Marion Boon de kijker met compassie verwarren. Dit doet zij door de schilderijen te voorzien van geborduurde teksten. Vaak zijn het songteksten, die soms wonderlijk goed met het beeld harmoniëren en soms daar juist helemaal haaks op staan. De basis wordt vaak gevormd door krantenkoppen, waardoor er nog net iets leesbaar is en een extra laag geeft aan het verhaal.
Het is Marions manier om aandacht te vragen voor compassie en medemenselijkheid bij onszelf als
we geconfronteerd worden met beelden uit het nieuws waar we uit ongemak of schaamte van weg
willen kijken.

Artist Talk met Marcel Ott

Op zaterdag 4 juni is er om 15.00 uur een feestelijk openingsmoment, waarbij acteur Marcel Ott met Marion in gesprek gaan over het werk.

De expositie is 4, 5 en 6 juni van 12.00 tot 17.00 uur open voor publiek.