KZOD kunstenaars exposeren in slot Bad Pyrmont

februari 26, 2020 • Nieuws • Gezien: 48

18 KZOD Kunstenaars exposeren in slot Bad Pyrmont

EXPOSITIE van 19 maart tot 31 mei 2020

Kunst Sei Unser Ziel | Niederländische Künstler im Schloss Pyrmont

Deelnemende kunstenaars zijn:

Ada Kors, An Luthart, Annette Vordehake, Barbara Schröder, Caroline Doornenbal, Conny Vlasveld, Jacintha Reijnders, Joke Kokkelkoren, Leo van Hengel, Marcel Kooij, Maria Spaargaren, Olga van den Klooster, Otie van Vloten, Ronnie Helder, Rosa Navarro, Sarah Maernhoudt, Vera Bruggeman en Ellen Wolff.

De Duitse Uitnodigingskaart 300 jahre 170 | 2020 Stadt Pyrmont [pdf]
De poster Kunst sei unser Ziel – Niederländische Künstler im Schloss Pyrmont   [pdf]

De Nederlandse vertaling van de uitnodigingskaart

2020 is een bijzonder jubileumjaar voor Bad Pyrmont: De stad viert zijn 300ste verjaardag en de Stedenband tussen Heemstede en Bad Pyrmont bestaat 20 jaar. Het museum neemt van deze gelegenheid gebruik om in kasteel Bad Pyrmont een tentoonstelling in te richten met werk van KZOD kunstenaars. In totaal 18 schilders, beeldhouwers, ontwerpers en fotografen hebben speciaal voor deze tentoonstelling werk aangeleverd met als thema water. Water als verbindend element van de twee zustersteden.

Bijna geen enkel ander land ter wereld heeft zo’n intensieve relatie met water, in positieve en negatieve zin als Nederland. De regio rond Haarlem en Heemstede kon alleen maar een stad worden door de afwatering
van de Haarlemmermeer en zich zo ontvouwen. Water is ook essentieel voor Bad Pyrmont. Zonder de bronnen zou het dorp waarschijnlijk een klein en lokaal administratief hoofdkwartier zijn. Dankzij de geneeskrachtige wateren, ontwikkelde de stad zich tot een internationaal gerenommeerd kuuroord.

De visie van de Nederlandse kunstenaars op het element water is van een fascinerende diversiteit: zeer concrete voorstellingen, expressieve stemmingsfoto’s en buitengewone cyantopieën openen volledig nieuwe manieren van kijken voor de kijker op wat ogenschijnlijk het alledaagse water lijkt te zijn.

Kunst sei unser ziel (Kunst zij ons doel – KZOD) Het is niet alleen de naam, maar ook de zelfopgelegde missie van de oudste beroepsvereniging van beeldende kunstenaars in Nederland. KZOD werd opgericht in 1821 en is voortgekomen uit een tekenschool en gevestigd in de historische Waag aan het Spaarne in Haarlem. Nederlandse Kunstenaars van naam waren lid van de KZOD. Ongeveer 100 kunstenaars van de meest uiteenlopende artistieke disciplines hebben zich verenigd bij KZOD, waaronder verschillende kunstenaars uit de tweelingstad Bad Pyrmont – Heemstede.

Openingstijden
dagelijks behalve maandag: 10.00 tot 17.00 uur.
gesloten: Goede Vrijdag, Paasmaandag, Pinkstermaandag.
Open: Paaszaterdag, zondag, 1 mei, Hemelvaartsdag, Pinksterzondag

Adres
Kasteelweg 13 – 31812 Bad Pyrmont
Telefoon (05281) 606-771
info@museum-pyrmont.de
www.museum-pyrmont.de

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.