Pieternel van Kempen

Pieternel van Kempen

Geboren 03-08-1958
Gehuwd
Woonplaats Spaarndam

e-mail naar Pieternel

Mijn bronzen beelden hebben allemaal te maken met de schoonheid en verwondering van mens en dier. In mijn werk verwerk ik wat me diep van binnen bezig houdt. 
 
In 2003 ben ik begonnen bij mijn beeldhouw leraar Ruud Zweypfenning die mij eigenlijk alles heeft geleerd.
 
Na mijn verpleegkundige carrière in de burgermaatschappij ben ik in 2002 geneeskundig officier geworden bij de Koninklijke Luchtmacht. Tot 2016 heb ik daar gewerkt als militair en ben diverse malen uitgezonden geweest naar Afghanistan, Jordanië en Oekraïne. Na mijn vervroegd pensioen heb ik diverse jaren als vrijwilligster voor Vluchtelingenwerk gewerkt en was ik bestuurslid bij de Stichting Veteranenkunst.
 
In November 2022 ben is toegetreden tot het KZOD, de oudste kunstenaarsvereniging van Haarlem. 
 
Vanaf 1 januari 2023 ben ik weer gestart als burger (Kapitein B.D.) bij Defensie als docent Hygiëne en Preventieve Gezondheidszorg op de Korporaal van Oudheusden kazerne.

 

Vlucht naar de vrijheid Pieternel van Kempen