Expositiedata gewijzigd

De expositie in Galerie Bakenes in Haarlem van KZOD kunstenaar Karen Winnubst (fotografie) met Heidi Wallheimer (brons) is, vanwege de onzekerheid rond het corona virus, gewijzigd. Nu (waarschijnlijk) 12 september t/m 18 oktober.
De tentoonstelling ‘Beyond this World’ staat in het teken van wat wij als mens wel en niet waarnemen van het leven en de natuur om ons heen, en wat zich afspeelt ten gevolge van klimaatverandering en menselijk handelen.

Annemarie van Doorn, eigenaresse van Galerie Bakenes, heeft beide kunstenaars gevraagd werk te laten zien waarmee de kijker van de tentoonstelling uitgedaagd wordt om stil te staan bij de schoonheid en sereniteit van de natuur. Maar ook bij haar kwetsbaarheid. “Wanneer we echt goed kijken en waarnemen is er zoveel schoonheid om ons heen te zien en te ervaren. De natuur biedt ons rust en verstilling, en geeft ons het gevoel een onderdeel te zijn van iets groters. Tegelijkertijd ervaren we ook de grilligheid van de natuur, en zien we in toenemende mate de gevolgen van klimaatverandering waardoor insecten uitsterven en ecosystemen veranderen.“

De tentoonstelling ‘Beyond this World’ vindt plaats in het kader van De Groene Eeuw, het jaarthema van Galerie Bakenes.

Adres: Galerie Bakenes, Bakenessergracht 70, 2011 JX Haarlem
Openingstijden: Zaterdag & Zondag 13.00-18.00 uur

Foto boven: Titel: Woods – Karen Winnubst

Titel: Solitude – Karen Winnubst