Hulde aan de PLANT! – Tribute to the PLANT!

9 juli t/m 14 augustus 2022

PLANT

Hulde aan de PLANT! Ons groen, ons voedsel, onze natuur, onze lucht, onze toekomst.

Met die gedachte in het achterhoofd zijn de leden van ARS uitgenodigd om zich te laten inspireren door planten. Aan de kunstenaars is bovendien gevraagd om een andere kunstenaar uit te nodigen en een gezamenlijk werk te maken. Het verrassende resultaat van dit creatieve proces is deze zomer te zien in de tentoonstelling PLANT bij Ars Aemula.

Groepsexpositie PLANT
Ars Aemula Naturae
Google Maps: Pieterskerkgracht 9a, 2311 SZ, Leiden
Opening: zaterdag 9 juli 16:00 uur
Expositie: vrij t/m zon 13:00-17:00 uur

KZOD-lid Jacqueline van Rosmalen is door kunstenaar Marije Mommers van Ars Aemula Naturae uitgenodigd om tot een gezamenlijk kunstwerk te komen. Jacqueline en Marije kennen elkaar van hun studietijd aan de Amsterdamse Academie.
In de loop der jaren volgen ze elkaars werk.

De interesse in natuur geldt voor beiden. Deze Plant opdracht was een aanleiding om samen een idee uit te werken. Het idee over het opgeslagen zaad uit Spitsbergen en de
toekomstige groei hiervan, te verbeelden.
Titel werk: anno NU, anno FUTURE

De expositie belooft gevarieerd en interessant te worden, met heel uiteenlopend werk en maar liefst 21 deelnemende teams.
Er is een installatie op de binnenplaats, de andere 20 werken of combinatie van werken komen in de galerie te staan en te hangen.

Binnenplaats

De monumentale gevel en de binnenplaats van ARS worden speciaal voor deze tentoonstelling aangepast. Er komen groeiende plantjes, objecten aan de muur. Een mooie plek om even tot rust te komen.

Er verrijst een plantenkasje (met dank aan Tuincentrum Welkoop in Rijnsburg), dat we vullen met zaaigoed, stekjes en plantjes. Iedereen die wil mag dit kasje gebruiken om alles wat er groeit en bloeit te fotograferen, tekenen, schilderen. Je kunt je daarvoor opgeven bij Hans Schuitmaker, .

Workshops

Daarnaast organiseert ARS gedurende de zomer diverse creatieve workshops met het thema planten voor volwassenen en kinderen. Hoe ziet boomschors er nu echt uit als je die wilt tekenen? Welke kleuren leveren planten ons?
Geef uzelf of uw kind hier op voor een van de workshops