Het Kunstlijnthema van dit jaar Tussen Illusie en Werkelijkheid heeft een zestiental leden van de kunstenaarsvereninging KZOD duidelijk geinspireerd. De  fraaie expositieruimte op de 1e verdieping van de Waag aan het Spaarne is ter gelegenheid van de jaarlijkse kunstmanifestatie omgetoverd tot een kleurrijk geheel. De beeldend kunstenaars uit de gehele regio kozen voor een fantasievolle tentoonstelling waarbij de veelheid aan geëxposeerde werken de bezoeker zeker zal verrassen. Opmerkelijk hoe het verbindende thema door de 16 deelnemende leden op geheel verschillende wijze is uitgewerkt, de werken tonen een wisselwerking tussen duistere hallucinaties en realistische waanvoorstellingen. Van ijle droombeelden van Eveline Hardeman en Mary Huijg tot humoristische zinsbegoochelingen van Maria Spaargaren, Willemien Spook en Loes Stalpers.Tijdens beide Kunstlijndagen (zaterdag 2 en zondag 3 november) vindt een speciale activiteit plaats in de historische tekenzaal op de 2e verdieping van de Waag: een non-stop vertoning van de bijzondere video-installatie van Eveline Hardeman met als titel “Ontpoppen Ergens Uitkomen”.

Eveline HardemanMary HuijgLoes Stalpers
Willemien SpookMaria SpaargarenArjan Bosch

De overige 11 exposerende kunstenaars zijn: Lucia Bezemer, Steven Blad, Lizan van Dijk, Coby Kluitman, Francisca Janssen, Henk-Claire Loeffen, Maurice Ploem, Theo Schouten, Marja Verhage en Connie Vlasveld.

Deze Kunstlijn-expostie loopt vanaf donderdag 24 oktober t/m zondag 10 november.
De openingstijden van deze tentoonstelling zijn: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Gedurende het Kunstlijnweekend is de Waag geopend vanaf 11.00 uur. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 27 oktober om 16.00 uur waarbij Willemien Spook en Arjan Bosch voordragen uit eigen werk, werk dat uiteraard geheel geinspireerd is door het thema Illusie en Werkelijkheid. Zie ook www.kunstlijnhaarlem.nl.

Jan Reijnders