De komende vier weken exposeert Frouwine de Graaff uit Overveen in De Waag aan het Spaarne in Haarlem. Deze beeldend kunstenares is schilderes, maar ook docent, muziekliefhebber, dichter en organisator op het gebied van beeldende kunst (o.m. Salon de Bakenes) en van (barok)muziek (De Elfde-Muze). Zoals zij zelf omschrijft: “ik schilder wie ik ben.”

“DESIDERATUM” luidt het thema van haar tentoonstelling, een intrigerend thema dat haar op het lijf geschreven is, want naar de letterlijke betekenis “het gewenste” of nog beter ”het verlangde” zegt deze titel alles over haar schilderproces.

Frouwine vertelt: “DESIDERATUM toont het hart van hoe ik schilder ; het schilderproces van gevoelen naar beeld, via toevoegen, wissen, verliezen, uitvinden en bezien. die weg vind ik heerlijk en enerverend. weinig doeken vinden voltooiing, omdat ik vaak verder zoek naar een misschien nog interessantere vondst in de verf. tegelijk is er een herkenbare vorm die het verhaal vertelt. soms blijft een doek voor altijd steken in de onderschildering, zoals het grootste doek “Scalotta”. Soms ook niet, dan is er een eind, komt er een lijst omheen, en wordt het verkocht.”

De Graaff voegt toe: ”foto’s uit mijn schilderproces en fotoboekjes van verkochte werken maken deel uit van de expositie, evenals gedichten, aantekeningen en bronnen uit de kunst en de literatuur. ik zie mijn liefde voor de verf en het verlangen naar het verbeelden van iets onzegbaars als de essentie van mijn werk.”

Deze tentoonstelling is te bezichtigen vanaf donderdag 19 juli tot en met zaterdag 11 augustus  in Galerie De Waag, Spaarne 30 te Haarlem. (openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur)  De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op zondag 29 juli om 14.00 uur.

Zie ook: www.facebook.com en www.elfde-muze.nl