Aureen Harthoorn en Miriam de Koning exposeren samen van 13 mei tot en met 30 mei in De Waag.

Begin 2021 begonnen Aureen Harthoorn en Miriam de Koning met de voorbereidingen van hun duo-expositie in Galerie de Waag. Zonder vooropgezet plan maar in de wetenschap dat hun werk raakvlakken heeft, zijn zij nieuw werk gaan maken. Het werk bestaat uit schilderijen, tekeningen, grafisch werk, foto’s en objecten
Harthoorn: “Dit ben ik” “ Het lichaam speelt een belangrijke rol in mijn werk. Niet alleen als model maar ook als spiegel van het innerlijk. Songteksten, poëzie of flarden van gesprekken zijn een inspiratiebron.”

De Koning: “Hier vind ik sporen” Geboren in Haarlem, ontdekte zij al tekenend en fotograferend dat zij één gedachtespoor volgde: hoe vormend voor je leven is de plek waar je vandaan komt? Welke afdruk laat het in je beleving en in je onderbewustzijn na?

In verband met corona is de expositie op afspraak geopend. Is dat een bezwaar? Harthoorn ziet geen probleem; “De ontvangst op afspraak leidt tot een meer persoonlijke ervaring en geeft gelegenheid tot gesprekken. Daar ben ik alleen maar blij mee.”

KZOD richt exposities daadwerkelijk in, maar laat ze ook op de website van KZOD zien (expositiesonline.kzod.nl).

De Expositie in De Waag, Spaarne 30 rood, Haarlem is op afspraak te bezoeken t/m 30 mei. Er mag, gezien de Corona maatregelen slechts één persoon tegelijk naar binnen. Hiervoor kan een tijdslot gereserveerd worden op www.miriamdekoning.nl/reserveren

Voor meer informatie: Aureen Harthoorn: 06 284 233 98 en Miriam de Koning: 06 456 006 18 en .

Aureen Harthoorn | Zelfportret, detail
Techniek: potlood

Miriam de Koning| Winterbanket
Techniek: pastel en houtskool
Afmetingen: 34 x 40 cm