KZOD_Slavernij_verleden-heden_2023
KZOD_Slavernij_verleden-heden_2023

Eveline Vos exposeert haar ’Faces’ in
Galerie De Waag in Haarlem

Bron: Haarlems Dagblad dinsdag 10 oktober 2023

Beeldend kunstenaar Eveline Vos maakt collages. Haar werk is te bewonderen in de thuishaven van kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel, Galerie De Waag.

Vos is vakleerkracht tekenen en textiel en legt zich steeds meer toe op het maken van handmatige collages. Zij laat zich het liefst inspireren door mensen, meestal vrouwen, en speciaal gezichten. Dat wordt gecombineerd met vogels, vissen, bloemen en bladeren, omdat ze die in meerdere opzichten fascinerend en inspirerend vindt.
Ze vervreemdt deze beelden door ze te veranderen van vorm en kleur. Daarna verwerkt ze deze in de collages met regelmatig absurdistische trekjes. Dit geeft vaak een bizar resultaat. “Niets is wat het lijkt”, aldus de kunstenaar.

Vos maakt gebruik van foto’s, meestal in combinatie met gemengde technieken, zoals oliekrijt, acrylverf, inkt, stift en textiel. Het werk is kleurrijk en pakkend en een weerslag van haar fantasie, waarmee ze anderen ook hoopt te raken en te verrassen.

De collages van Eveline Vos zijn vanaf vrijdag 13 oktober tot en met zondag 29 oktober te bezichtigen in Galerie De Waag, Spaarne 30 rd te Haarlem. Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de Eveline Vos is te vinden op: 
eveline-vos.kunstinzicht.nl

Faces Eveline Vos