Een sprookje komt tot leven!

februari 18, 2019 • Home Grid, KZOD Persberichten 2019 • Gezien: 252

Beeldend kunstenaar Trude Hol uit Lisse exposeert de komende drie weken met nieuw werk in Galerie De Waag aan het Spaarne in Haarlem. Trude heeft de afgelopen jaren met haar tekeningen een eigen wereld gecreëerd waarin sprookjes een bijzondere plaats innemen. Een eigen stijl ontwikkeld waarin, zoals Kunstacademie Haarlem in 2009 al oordeelde, voor haar geen grens bestaat tussen fantasie en werkelijkheid. Een uitgangspunt dat zij thans gestalte geeft middels deze expositie met als thema “Niemand weet het zeker”.

Dit intrigerende thema heeft Trude uitgewerkt in een serie grote tekeningen, waarin een verhaallijn door de toeschouwer op verschillende wijze ingevuld kan worden. De terugkerende figuren in de getoonde werken, zoals een Meisje, een Haas en een Huis zijn zeer tastbaar en, gelet op de wisselende rollen, in staat om de fantasie van de aandachtige kijker te prikkelen en in een sprookjeswereld mee te voeren. Bijzonder is het toepassen van een nieuwe techniek, te weten blinddruk, door de bijkomende schaduwwerking zijn de afbeeldingen waar te nemen. Qua uitvoering valt de zorgvuldigheid en gedetailleerdheid op waarmede de met kroontjespen en houtskool getekende werken zijn gemaakt. Kortom: een verhaal, zo men wil een sprookje, komt tot leven!

Een verrassend onderdeel van deze expositie vormt het streven van Trude om de toeschouwer bij het verhaal te betrekken. In een groot 3-luik is een klein stukje papier wit gebleven. Trude vraagt de bezoekers van de Waag om de tekening af te maken. En wel door het ontbrekende stukje, met behulp van beschikbaar materiaal, in te tekenen. Aan het eind van deze tentoonstelling zal de kunstenares de bezoeker met de  – in haar ogen –meest originele  invulling, met een klein werkje honoreren.

De werken van Trude Hol zijn vanaf donderdag 21 februari tot en met zondag 10 maart 2019 te bezichtigen in Galerie De Waag  Spaarne 30 te Haarlem. (Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur) Op zondag 24 februari om 16.00 uur wordt deze tentoonstelling geopend door Sabine Huls , directeur-bestuurder van Museum De Voorde in Zoetermeer.
Zie ook: www.trudehol.extro.nl, en www.facebook.com/kunst.zijonsdoel.

Jan Reijnders

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This