Ik werd opgeleid aan de Academie voor Kunstzinnige Therapie en  schoolde me in het beeldhouwen o.a. bij beeldhouwster Christien Sielken in Pietrasanta in Italië.

Exposities:                                                                              

Schouwburg ’t Spant in Bussum,
Galerie Arborhenum te Rhenen,
Museum de Casteelse Poort  te Wageningen,
Tuin de Lage Oorsprong te Oosterbeek,
Huize Erica te Bennekom,
Galerie  Pjotr te Tilburg,
Chateau Saint Juste  Frankrijk,
Huis Kernhem te Ede,
Synagoge Buren.

Een beeld is voor mij een samenstelling van vlakken, die zowel spanning als harmonie oproepen.
Ik werk voornamelijk in marmer afkomstig uit Italië, Portugal of Griekenland.
Elk jaar werk ik een periode in Pietrasanta in Italië, het centrum van de beeldhouwkunst. Daar werken de ‘artigianen’, die al eeuwenlang  de fijne kneepjes van het beeldhouwvak kennen en doorgeven. De inspiratie voor de vorm heeft  voornamelijk zijn oorsprong in de natuur: een dwarrelend herfstblad, een vreemd groeiende tak, de vormen van zaaddozen, maar ook de vrouwelijke torso geeft me inspiratie voor het maken van een beeld.

Alvorens met de steen te beginnen boetseer ik een model op klein formaat. Dit model breng ik vergroot over in de steen. Ik hak dan vlak na vlak in het marmer, daarbij het model goed in de gaten houdend. Na verloop van tijd wordt het model minder belangrijk en gaat de aandacht naar wat het beeld nodig heeft. De beelden kenmerken zich door vloeiende en krachtige vormen met een zorgvuldige afwerking.De vormentaal is abstract, al is de oorspronkelijke vorm nog herkenbaar. Het zijn de beelden, die de kijker uitnodigen om goed te kijken en alles te ontdekken wat het beeld te zeggen heeft.

06-53616893

e-mail
www.fritskavandorsten.nl

Afscheid Rhenen

Afscheid Rhenen

Vruchtgedragen

Vruchtgedragen