Haarlem Cultuur Festival en Open Monumentendagen

Volgende week zaterdag 8 september en zondag 9 september vindt het Haarlem Cultuur Festival plaats. Een druk weekend vol culturele activiteiten samenvallend met de jaarlijkse Open Monumentendagen.

Kunstenaarsvereniging KZOD haakt daar met een aantal activiteiten op in. Het thema van de Open Monumentendagen luidt dit jaar “In Europa”, zowel in De Waag aan het Spaarne als De Kloostergangen in het Stadhuis aan de Grote markt exposeren beeldend kunstenaars werk gebaseerd op dit thema.

Daarnaast vinden dit jaar in De Waag aan het Spaarne diverse activiteiten plaats

Zowel zaterdag als zondagmiddag wordt van 14.00 uur tot 15.30 uur in de fraaie historische tekenzaal tekenles voor kinderen – van 7 t/m 12 jaar – gegeven. Onder begeleiding van een beeldend kunstenaar, tekenaar van KZOD.

Zaterdag 8 september start om 20.00 de Haarlemse Cultuurnacht
Op de tekenzaal op de 2e verdieping vinden vanaf 20.30 uur tot 00.00 uur 6 korte tekensessies voor belangstellenden plaats. Bezoekers kunnen in selecte groepjes van 15-20 personen tekenles naar model krijgen.

De expositieruimte op de 1e verdieping biedt daarnaast een heel speciaal programma waarin beeldende kunst, muziek en videoprojecties als bij een soort “Gesamtkunstwerk” samenvallen. Onder de titel “Geschilderde Animatie” van Herman van den Heuvel en “Waterwolken” van Eveline Hardeman en muziek uitgevoerd door 5 leden van het Ten Toon Ensemble. Een jong, energiek en veelzijdig muziekensemble, vermaard vanwege hun verrassende optredens.

Voor bezoek aan het concert, de videopresentaties en tekenlessen naar model: aanmelden via www.haarlemsecultuurnacht.nl.

In De Kloostergangen in het Stadhuis aan de Grote markt wordt op beide “open dagen” (zaterdag 8 en zondag 9 september) door leden van de kunstenaarsvereniging portret getekend. Bezoekers worden uitgenodigd – tegen een vergoeding – een portret van zichzelf te laten maken. De opbrengst hiervan gaat voor een deel naar een Goed Doel. Een activiteit welke zowel dit jaar als vorig jaar gedurende de zomermaanden onder de toepasselijke naam Place du Tertre in diverse Haarlemse hofjes heeft plaats gevonden.

Openingstijden tijdens de “Open dagen”:
zaterdag vanaf 10.00 tot 17.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur.
Voor verdere informatie: www.openmonumentendag.nl, www.facebook.com/kunst.zijonsdoel en www.haarlemcultuurfestival.nl

Jan Reijnders