Rob van Bruggen (1956) is grafisch ontwerper en woonachtig in Haarlem.
Na jaren tekeningen/illustraties te hebben gemaakt en daarmee ook exposeerde (o.a. Schiphol, Schouwburg Hoorn), besloot hij dat het tijd was om een andere richting in te slaan, namelijk fotografie.
Het moest een combinatie worden van ‘Art-fotografie’ met fotomodellen. Om dit goed onder de knie te krijgen, begon hij zich de eerste tijd bezig te houden met het fotograferen van portfolio’s voor modellen.
Nu staan er nog steeds modellen op zijn foto’s, maar wel met een thema of in een ‘arti’ form gegoten. Door zijn werk als grafisch ontwerper beheerst hij de beeldmanipulatie op een goede manier (Photoshop) en weet daarmee ook artistieke beelden te maken.
De onderwerpen variëren van Chinese modellen en Manga, tot Art Nouveau en moderne Madonna’s. Ook is er een nieuwe serie (Girls from the forest), waarbij meisjes op verschillende manieren in de natuur in bossen worden gefotografeerd of waarbij een bos in zijn studio is nagemaakt.
Zijn studio en eigen bedrijfje heeft hij onder de naam “Shadow & Highlights” gevestigd in het voormalig Belastinggebouw op de Surinameweg 2. Een creatief bolwerk van schilders, beeldhouwers en veel kleine bedrijfjes.

023-5392058
06-30233040
e-mail
www.shadowandhighlights.nl