In het  weekend van 16-18 mei 2014 zal voor de negende maal de VIJFHOEKKUNSTROUTE plaats vinden. Het evenement  ontpopt zich dit jaar nog meer als een multicultureel evenement. Ruim 110 beeldende kunstenaars presenteren hun werk op vele plaatsen in de wijk, waaronder open ateliers, gastruimtes, etalages etc. atelier zullen open zijn op zaterdag en zondag van 11.00 uur-17.00 uur. Daarnaast zijn er centrale expositieruimtes, waaronder de Nieuwe Kerk (overzicht van werk alle deelnemers), een tent in de Proveniers hof (expositie over thema ‘maskers, Laat je zien’),  de nieuwe winkelruimte van Schous etc.

Er zal veel muziek, theater en poëzie zijn, zowel op centrale plaatsen, maar ook bij de individuele expositieruimtes. In de Proveniershof, de Nieuwe kerk, het Nieuwe Kerkplein en bij de centrale expo plaats in de voormalige Schous winkelpand (Drossestraat) zullen extra activiteiten plaatsvinden.

De opening zal plaats vinden op vrijdag om 20.30 uur in de Nieuwe Kerk en behelst onder anderen een performance  rond de presentatie van een 25 tal  maskers.

Uitnodigingskaart en programma/deelnemers Vijfhoek Kunstroute

Vijfhoek-kunstroute-2014-web-02