Kunstenaarsvereniging KZOD (“Kunst Zij Ons Doel”) uit Haarlem, opgericht in het najaar van 1821, viert over een aantal jaren haar 200 jarig bestaan. Ter voorbereiding hiervan nemen 69 leden deel aan een grote plaatselijke kunstmanifestatie gedurende de maand december. Vanzelfsprekend in het eigen historische Waaggebouw, maar ook in de middeleeuwse Kloostergangen in het Stadhuis van Haarlem en in de sfeervolle Commandeurszaal van het Noord-Hollands Archief in de Jansstraat. Een ware driehoek in de Haarlemse binnenstad onder de titel Art Triangle: de verbindende lijnen tussen de drie locaties waarin alle kunstdisciplines vertegenwoordigd zijn.

Op vrijdag 8 december wordt deze manifestatie op feestelijke wijze om 16.30 uur in De Kloostergangen geopend door Drs.Jos Wienen, Burgemeester van de Gemeente Haarlem. Gevolgd om 18.00 uur door een welkomstwoord in de Commandeurszaal door NHA directeur Lieuwe Zoodsma,

Het verbindende thema voor deze manifestatie luidt “Ontmoeten” waarbij de exposerende kunstenaars aansluiten bij het  “Jaar van de Ontmoeting”, aanvang 2017 door de Haarlemse gemeenteraad als thema voor het afgelopen jaar gekozen. Een thema dat de kunstenaarsvereniging, die wekelijks onbekende bezoekers ontvangt, op het lijf is geschreven.

Tijdens deze Kunstmanifestatie wordt hier op ingehaakt: op zaterdag 9 december organiseren de kunstenaars in het Noord-Hollands Archief  in samenwerking met de werkgroep “Alleen in de Stad” van de Antonius Gemeenschap  (Groenmarktkerk) “De dag van de Ontmoeting” Na de opening door Jur Botter, Wethouder Cultuur van de Gemeente Haarlem, volgt een uitgebreid programma voor bewoners met muziek (o.a. zangkoor “De Valsche Noot”), een traditionele High Tea en rondleidingen langs de diverse exposities en de tekenzaal in de Waag.

De namen van de 69 exposerende beeldend kunstenaars en de precieze openingstijden voor de drie locaties zijn in de uitnodigingsflyer vermeld.

De Art Triangle manifestatie start in alle drie locaties op donderdag 7 december a.s..

In De Kloostergangen en in het Noord –Hollands Archief (Janskerk) lopen de exposities tot en met vrijdag 5 januari 2018. In de Waag tot en met zondag 7 januari 2018.

Zie ook  www.facebook.com.

Jan Reijnders