Persbericht | Expositie Rob van Bruggen

oktober 6, 2014 • KZOD Persberichten 2014, Nieuws • Gezien: 1133

Onschuld en nostalgie in Waagexpositie

De komende weken in oktober presenteert beeldend kunstenaar Rob van Bruggen uit Haarlem zijn fotografisch werk in Galerie de Waag aan het Spaarne te Haarlem. Voor deze tentoonstelling heeft van Bruggen ditmaal gekozen voor een drietal opmerkelijke series. Foto’s waarbij jonge meisjes een prominente rol spelen. Een bewuste keuze van Rob, zoals hij zelf vertelt: meisjes van 13 jaar, je ziet ze vaak op straat lopen. Sommige maken een pure, onschuldige indruk, bijna vrouw, maar ook nog een kind. De bezoeker aan de Waag wordt geconfronteerd met afwisselend mysterieuze taferelen en portretten van jonge meisjes van een raadselachtige natuurlijkheid en schoonheid. Qua compositie heel evenwichtig en smaakvol geënsceneerd. Bewonderenswaardig hoe van Bruggen er in geslaagd is de jonge meisjes, in al hun prilheid, een natuurlijke pose aan te laten nemen.

In de serie “Into the Forrest” heeft van Bruggen modellen in een soort paradijsachtige entourage vastgelegd. Een illusionaire wereld met “oerbomen” in oude bossen in een geheel sprookjesachtige sfeer. Een gevoel van onbedorven natuur, waar de moderne tijd nog niet is doorgedrongen. Een lijn die Rob doortrekt in zijn serie foto’s onder de titel “De wonderbaarlijke reizen van Tamar”. Een jong meisje zwerft met een grote koffer door donkere wouden, ondergelopen bossen en ruines. De vraag wat er in de koffer zit en wat Tamar zoekt in de apocalyptische landschappen wordt verder aan de fantasie van de kijker overgelaten. In de serie “Young vintage girls” ziet men jonge meisjes in kleding van aanvang vorige eeuw. Gefotografeerd met een klassieke belichting, die de foto’s een nostalgische uitstraling geven.

De feestelijke opening van deze tentoonstelling in Galerie de Waag (Spaarne 30 te Haarlem) vindt op zondag 12 oktober om 16.00 uur plaats. Het werk van Rob van Bruggen is vanaf donderdag 9 oktober tot en met zondag 26 oktober te bewonderen. De openingstijden van de Waag zijn donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.shadowandhighlights.nl.

Jan Reijnders

  • Into The Forrest
  • De Reizen Van Tamar
  • Young Vintage Girls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This