Persbericht | Beeldgedichten in de Kloostergangen

mei 12, 2017 • Home Grid, KZOD Persberichten 2017 • Gezien: 1009

Beelden en gedichten als wederzijdse inspiratiebron

Beeldgedichten is het thema van de komende tentoonstelling in de historische Kloostergangen van het Haarlemse Stadhuis aan de Grote Markt. Met deze expositie gaan, zoals organisator en beeldend kunstenaar Vera Bruggeman verklaart, poëzie en beeldende kunst een diepgaande verbinding aan. Voor haarzelf letterlijk met een schilderij waarin poëzie en afbeelding in elkaar overvloeien. Dit kleurrijke werk vormt ook de voorkant van de fraaie kaart, affiche en brochure. Bij de overige exposanten is er sprake van separate uitvoeringen waarbij beeldend kunstenaars zich door dichters hebben laten beïnvloeden en vice versa. Veertien leden van kunstenaarsvereniging KZOD zijn de uitdaging aangegaan en hebben deze twee disciplines op geheel eigen wijze met elkaar verenigd.

Bij vier exposanten is de verbinding wel zeer concreet: niet alleen Willemien Spook (Haarlems Stadsdichter verrast met “Mijn onleesbare bijdragen”) maar ook Arjan Bosch, Olga van der Klooster en Ellen Wolff presenteren zich – naast 2 of 3-dimensionaal werk – met een eigen gedicht. Lia Kok heeft zich door het gedicht “Kruim” van Eva Gerlach laten inspireren, Afke Spaargaren door het ontroerende “Die Liebende” van Rainer Maria Rilke, Coby Kluitman door het gedicht “Poezie is een daad” van Remco Campert en Rob van Bruggen door het gedicht “Vergankelijkheid” van Liesbeth van Hulsteijn. Voorts Emilio Sanchez Diaz door dichter Octavia Paz, Vera Bruggeman door P.M.Delèfre, Caroline Doornenbal door Matsuo Basho, Connie Vlasveld door Makoto Ooka, Maartje Hinse door ”Blowin in the wind” van Bob Dylan en Albert Rollich door het gedicht “Avondrood” van echtgenote Mieke Rollich.

Bekijk de catalogus die wordt uitgegeven ter gelegenheid van de expositie Beeldgedichten. [pdf]

Deze verrassende en gevarieerde tentoonstelling is te bezichtigen vanaf
woensdag 17 mei tot en met vrijdag 23 juni 2017.

Openingstijden: werkdagen vanaf 08.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de feestelijke opening op vrijdag 19 mei om 16.00 uur (met muzikale ondersteuning van de ”Verwarde Rockers”) zal Eva Gerlach een van haar gedichten voordragen.
Zie ook www.facebook.com.

Jan Reijnders

Afke Spaargaren

Afke Spaargaren

Arjan Bosch

Arjan Bosch

Rob van Bruggen

Rob van Bruggen

Connie Vlasveld

Connie Vlasveld

Vera Bruggeman

Vera Bruggeman

Lia Kok

Lia Kok

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This