Fijn om nu onderdeel te zijn van de KZOD die mij verenigd met andere kunstenaars.
Sinds 2019 woon ik weer in Amsterdam na 25 jaar in Haarlem gewoond en gewerkt te hebben. Vandaar dat ik via de KZOD verbonden wil blijven met deze stad waar ik sinds 2002 als kunstenaar werk na een aantal jaren les te hebben gehad van Helmuth van Galen.

Ik maak schilderijen geïnspireerd op de wonderschone natuur en ook vaak portretten die ik schilder vanuit de verbeelding of in opdracht. Daarnaast vind ik het ook fascinerend om mensen via het tekenen en schilderen te inspireren en hen in hun kracht te zetten.

Mijn droom om in Frankrijk schilderweken te organiseren is twee jaar geleden uitgekomen. Lekker buiten in de natuur schilderen, eten aan lange tafels tussen de bomen en de kippetjes en met een wijntje naar de sterren kijken. Tussen al dit inspirerende groen heb ik ook een atelier waar ik binnen of buiten aan mijn doeken werk.

Tijdens de pandemie heb ik voor mijn studenten online video-lessen ontwikkeld, mijn man is van huis uit cameraman dus dat was een mooie samenwerking. Zo kon iedereen via de WhatsApp hun werk delen.

e-mail
www.barbaramascini.com
Instagram: @barbaramascini
Facebook: atelier Barbara Mascini