Zolang ik mij kan heugen tekende ik al. Ook nam ik lessen bij bekende kunstenaars, zoals Poppe Damave. Als inkoper van de Bijenkorf reisde ik veel en had ook regelmatig contact met toonaangevende ontwerpers, zoals Benno Premsela. In de 80-er en 90-er jaren legde ik de nadruk steeds meer op de beeldende kunst en volgde ik o.m. de opleiding inleiding tot abstractie bij de Werkplaats in het Van Gogh-Museum te Amsterdam en vervolgens schilderen en grafiek bij de Kunstacademie-Haarlem. Het reizen in landen als Marokko, India en Nepal vormt een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk. Daarin zijn alle exotische facetten van cultuur, kleur, religie en muziek uit die landen terug te vinden. Mijn meestgebruikte technieken zijn schilderen, grafiek en collages.Naast exposities neem ik sinds 2009 ook deel aan de Kunstlijn Haarlem Open-Atelier. Daaraan gekoppeld is een huis-expositie, waar veel kunstminnaars op af komen. Het directe contact met deze bezoekers is leuk, nuttig en werkt zeer inspirerend.

Lorentzlaan 53
2105 TR Heemstede

023-5284708
e-mail
www.claire-loeffen.nl