Haarlemse Lente – Juliacks in de Waag

maart 13, 2017 • Home Grid, Nieuws • Gezien: 630

Bron: Haarlem marketing.
Van 24 tot 26 maart 2017 viert Haarlemse Lente de bloeiende hedendaagse kunstscene in de historische schildersstad Haarlem.

In de zesde editie slaan 13 musea, galeries en kunstenaarsinitiatieven de handen ineen voor een openingsavond vol gratis te bezoeken tentoonstellingsopeningen, een knallende afterparty en een weekend vol screenings, performances en andere activiteiten.

Deelnemers: 37PK, Castellvm Aqvae, de-Passages, Museum Het Dolhuys, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Horizonverticaal, De Waag, Nieuwe Vide, Pakhuisje ‘Hal 88’, Sugar Pop Institute, Teylers Museum en de Vishal.

Nieuw dit jaar is de toevoeging van het themaprogramma I Speak in Tongues, samengesteld door curator Katayoun Arian in het kader van het centrale thema: ‘de Blik van de Buitenstaander.’

De Blik van de Buitenstaander
Wie of wat is een buitenstaander? En wie bepaalt dat? In onze huidige tijd, waarin meningen over grenzen en wij-zij-verhoudingen onophoudelijk over elkaar heen buitelen, zijn zulke vragen actueler dan ooit. De deelnemers van Haarlemse Lente reflecteren op verschillende manieren op de voortdurende spanning tussen het vasthouden aan- en loslaten van definities die dat oplevert.

Juliacks presenteert in het gebouw van de Waag een transhistorische installatie

In de aanloop naar het H-L weekend werkt zij van 14 T/M 23 maart aan haar installatie.
De expositieruimte van de Waag is van donderdag T/M zondag van 13.00 uur tot 17.00 vrij uur toegankelijk voor publiek.
In haar nieuwsbrief Invitation to get rowdy in the Netherlands kun je meer lezen over haar project.

Tranversal Scepters: The Antecedents
In de Waag, getuige van de eerste gevangenisopstand in het Haarlemse Tuchthuis in 1613, presenteert Juliacks het eerste deel van Transversal Scepters: ‘The Antecedents’. In dit project psychologiseert Juliacks de socio-culturele effecten van strafrechtelijke systemen, geïnspireerd door archiefmateriaal over deze gebeurtenis. Door de spanning tussen morele kaders, processen die een mens tot opstand drijven en de gevolgen daarvan voelbaar te maken, reikt ze over de grenzen van chronologie en verbeelding.

Over Juliacks

Juliacks – detail van het tapijt: drafting a new human constitution, 2017

Bron: Wikipedia.
Juliacks, de artiestennaam van Julia Stein, is beeldend kunstenaar, filmmaker, performer-choreograaf, cartoonist en toneelschrijver van Amerikaanse afkomst. Zij verblijft afwisselend in de Verenigde Staten en Nederland.

Haar speelfilm, performance en cartoon project: Architecture of An Atom werd gepubliceerd, gescreend, uitgevoerd en gepubliceerd in het Moderna Museum van Malmö & Stockholm, het Musée d’Art Contemporain van Lyon, het Centre d’Art Contemporain van Geneve, het Kiasma Museum of Art en het Helsinki Comics Festival, ALT_CPH in Kopenhagen en diverse andere steden in Frankrijk, Canada, Denemarken, Italië en Portugal.

Zij publiceerde in onafhankelijke tijdschriften zoals het Graphic Canon, Lumpen Magazine, Insect Bath, Zeroquatre, Kutikuti, Windy Corner en Unicorn Mountain. In 2009 publiceerde Sparkplug Comics, in samenwerking met Olga Volazova, haar comic Rock That Never Sleeps.

Tijdens haar verblijf in Finland, nadat zij de Fulbright beurs voor performance art had ontvangen, maakte zij het comic art boek en de film, Unvisible Forces die op tournee vertoond werden. Haar graphic novel Swell ging in maart 2012 als toneelstuk in première op het Culture Project Women Center Stage Festival in New York.

Het programma van de Haarlemse Lente:

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site liever niet kopiëren, dank je wel.

Pin It on Pinterest

Share This