De expositie ‘een zoektocht naar oorsprong en vergankelijkheid’ van Jacintha Reijnders is vanaf woensdag 25 augustus a.s. te bezichtigen in Galerie Mozaiek. Wij nodigen u van harte uit om deze expositie te bekijken.

De expositie is te zien tot en met zondag 24 oktober a.s.
in Galerie Mozaiek aan de Ludinge 13, Zuidlaren.

Jacintha Reijnders genoot haar opleiding als beeldend kunstenaar in de tachtiger jaren aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij werkt vanuit haar atelier in Haarlem. Jacintha werkt met vele materialen, met ei-tempera (verf op ei-basis), met materie en allerlei aarde-pigmenten. Opmerkelijk zijn de structuren in haar werk. Veelal (maar niet altijd) streeft zij naar een combinatie van figuratieve elementen in een meer abstracte compositie. Geliefde thema’s in haar werk zijn deuren, zeegezichten, landschappen en werken die voortvloeien uit haar belangstelling voor archeologie en oudheden.
In Galerie Mozaiek toont Jacintha onder meer een serie schilderijen gebaseerd op de Griekse mythologie. Daarnaast is een serie kleurrijke nieuwe werken opgenomen. Voor Jacintha met haar fascinatie, enerzijds voor oudheden, anderzijds voor het experiment, een zoektocht naar oorsprong en vergankelijkheid.

Over het resultaat vertelt Jacintha: ‘ik hoop dat ik de bezoekers hiermee kan raken, dat ik ze hiermee kan verrassen. ‘

Kijk ook op www.jacinthareijnders.nl

Landschap Jacintha Reijnders 2021