Adriaan Brand, Mary Huijg, Josee Gouda, Coby Kluitman, Marcel Kooij, An Luthart, Franklin Meijer, Rosa Navarro, Afke Spaargaren, Connie Vlasveld, Otie van Vloten en  Karen Winnubst.

De komende weken van 4 december tot en met 3 januari 2020 exposeren 12 beeldend kunstenaars uit Haarlem en omgeving in de Kloostergangen van het stadhuis van Haarlem   hun visie op de vergankelijkheid van de winter. Wintertaferelen in assemblage, foto en verf, die de komst van de winter aankondigen en de kou van de winter zelf verbeelden. Taferelen die wellicht tot het verleden gaan behoren in Nederland.

De foto’s van Adriaan Brand en Karen Winnubst en het olieverfschilderij van An Luthart geven deze vergankelijkheid weer, maar ook de verstilling en de sereniteit. Coby Kluitman, Marcel Kooij en Franklin Meijer grijpen daarentegen terug naar oude ico haatsers. Onderwerpen die ook door schilders van de 16e tot en met de 20e eeuw veelvuldig gebruikt werden. Rosa Navarro en Josee Gouda verhalen winterherinneringen met een mix aan technieken, foto’s en assemblages.

Met een poëtische gevoelige toets geven Mary Huijg, Afke Spaargaren, Otie van Vloten en Connie Vlasveld ten slotte de winter toch een toekomst. Willem de Winter (expert schilderijen 19e en 20e eeuw) bekend van het televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ zal de expositie openen op vrijdag 6 december.

De werken van de 12 kunstenaars zijn te bezichtigen van 4 januari 2019 tot en met 3 januari 2020 in de Kloostergangen, Grote Markt 2 (stadhuis) te Haarlem. De opening van de tentoonstelling vond plaats op 6 december om 16:00 uur.

De openingstijden van de Kloostergangen:
maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
Gesloten op 25, 26 en 27 december 2019 en 1 januari 2020.

Zie: www.facebook.com/kunstzijonsdoel.