Verbinding thema Waagexpositie

juni 24, 2018 • KZOD Persberichten 2018, Masonry-top • Gezien: 145

De komende drie weken exposeert beeldend kunstenaar Marion Boon uit Haarlem  met nieuw werk in De Waag aan het Spaarne in Haarlem. Met als thema “Connected”, een thema dat ze zelf als een rode draad in haar werk beschouwt. Voor Marion vormen beelden uit de media (figuren, portetten, groepen) die dagelijks tot ons komen, een terugkerende inspiratiebron. In haar werk probeert zij aspecten als eenheid, individualiteit, verschillen en verbondenheid tussen mensen te verbeelden.

Deze tentoonstelling kan als een voorzetting worden beschouwd van het Kunstlijnproject “At the Butterfly” uit 2017 waar Marion Boon zich vorig jaar mee presenteerde. Werken op basis van bewerkte krantenfoto’s, met daarin tekst geborduurd. Refererend aan de songtekst van het liedje “Love is all” van Roger Clover, dat haaks staat op de beelden en het nieuws, dat dagelijks tot ons komt. ‘Everybody’s got to live together’ blijft haar uitgangspunt, haar werken laten volgens haarzelf zien, dat dit nog niet zo wil lukken.

Deze tentoonstelling omvat dit werk en daarnaast nieuw werk, dat hier (letterlijk) op voortborduurt. Marion streeft naar verbinding tussen individuen en groepen waarbij het opgaan van het individu in de groep in haar ogen een beeld van verbondenheid toont. Maar onderliggend zijn eenzaamheid en verlatenheid onmiskenbaar aanwezig. Een element dat ook duidelijk aanwezig was in de werken in haar voorgaande exposities in de Waag zoals  “Familiegeheimen” (2013) en “Transitie” (2016). Ontegenzeglijk een verwijzing naar de rode draad! .

Voor de expositie Connected  zijn beelden samengevoegd met songteksten  waarbij Marion er naar streeft de kijker op het verkeerde been te zetten, of – nog beter – tot nadenken of overdenken aan te zetten. Leidend voor de teksten, die in de afbeeldingen in haar schilderijen geborduurd zijn, vormt haar eigen muzikale playlist. Kortom: een verbinding tussen tekst en beeld.

Deze tentoonstelling is te bezichtigen vanaf

donderdag 28 juni tot en met zondag 15 juli in

Galerie De Waag, Spaarne 30 te Haarlem.

(openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur) .

De opening op zondag 1 juli om 16.00 uur zal bestaan uit gesproken tekst en muziek.

Zie ook:  www.facebook.com en www.marionboon.net.

Jan Reijnders

Comments are closed.

error: De inhoud van deze site is copy protected!